Vágólapra másolva!
Az újonc Kalrsruhe és az előző szezonban a második helyen záró Schalke csapott össze a német Ligakupa negyeddöntőjében, amely végül a gelsenkircheniek 1-0-s sikerével végződött. A Karlsruhéban pályára lépett a nyáron igazolt Hajnal Tamás, aki a hatodik percben, 0-0-s állásnál büntetőt hibázott, ennek ellenére a magyar középpályás volt csapata legjobbja, többször is remekül hozta helyzetbe társait.

Jól indult a találkozó a Bundesliga másodosztályának bajnoka számára, Bordon öklelte fel Kapllanit, amiért büntetőhöz jutott Hajnal Tamás csapata. A tizenegyest a Kaiserslauterntől érkező magyar középpályás végezte el, de a bal sarok felé tartó labdát Neuer kapus kitolta. Halil Altintop jóval pontosabban célzott a 35. percben, Miller kapus röviden mentett lábbal Lövenkrands elől, a labda így került a török támadó elé, aki a hálóba emelt.

A második félidő elején ismét Halil Altintop aktívkodott, szép átvétel után nagy erővel lőtt 18 méterről, de Miller fogta a labdát, igaz, csak másodjára. Hajnal az 53. percben egy sárga lappal került be a jegyzőkönyvbe, Seemann bíró műesés miatt figyelmezette a magyart. A 80. percben egy remek passzal vétette észre magát a korábban a Schalke korosztályos csapatában is megfordult magyar légiós, de Freis nem sokat hozott ki az ígéretes helyzetből, gyenge lövését Neuer könnyen hárította. Így maradt az 1-0, a Schalke a kupagyőztes Nürnberggel találkozik majd az elődöntőben.

A másik negyeddöntőben már a 6. percben vezetést szerzett a Werder, a Bayern-védelem szerencsétlenkedését a szemfüles Borowski használta ki. A 24. percben a brémai hátsó alakzat sem állt a helyzet magaslatán, Lahm beadása után Klose fejelhetett teljesen tisztán, Wiese ezt még bravúrral kitolta, de Schweinsteiger közelről bestukkolta a labdát.

Három perccel később már a bajoroknál volt az előny, Hamit Altintop ballal, 28 méterről lőtte ki a bal felsőt. A félidő vége előtt még egy új szerzemény is szót kért, Jansen baloldali beadása után Schweinsteiger lukat rúgott, de Ribéry a bal sarokba belsőzte a lecsorgó labdát. A fordulás után ismét a francia klasszis volt eredményes, a Wome kezezése miatt megítélt büntetőt lőtte a kapu bal oldalába, a 4-1-es diadallal a Bayern készülhet a bajnok Stuttgart elleni elődöntőre.

német Ligakupa, negyeddöntő:
Schalke - Karlsruhe 1-0 (1-0)
gól:
Halil Altintop (35.)

Bayern München - Werder Bremen 4-1 (3-1)
gól:
Schweinsteiger (24.), Hamit Altintop (27.), Ribéry (35., 54., a másodikat 11-esből), illetve Borowski (6.)