Vágólapra másolva!
Újabb két topliga rajtolt el a hét végén az angol és a német élvonal első fordulójával, ráadásul Spanyolországban is lejátszották az új szezon első tétmeccsét, az Ibériai-félszigeten a Szuperkupa döntőjének első mérkőzésére került sor. Álomcsapatunkba így csak topligás focisták kerültek be - köztük a magyar Hajnal Tamás is.

Kapus:

Marcus Hahnemann (amerikai, Reading FC): Az Old Traffordon kezdeni a szezont nem a legszerencsésebb egy kiscsapat számára, de a readingieknek sikerült pontot szerezniük a nyitófordulóban a Manchester United ellen, köszönhetően elsősorban amerikai kapusuknak. Hahnemannt a védői is remekül segítették, de a portásnak azért így is be kellett mutatnia pár bravúros védést.

Hátvédek:

Michael Lamey (holland, MSV Duisburg): A Bundesliga első játéknapjának legnagyobb meglepetését az újonc MSV Duisburg okozta azzal, hogy idegenben gyűjtötte be a három pontot a Borussia Dortmund ellen. A vendégeknél többen is kiváló teljesítményt nyújtottak, így például a holland jobbhátvéd, Lamey is, aki a harmadik gólnál pazar beadással szolgálta ki Manaseh Ishiakut.

Paul McShane (ír, Sunderland AFC): A Premier League új idényének első meccsén a titkos bajnokesélyesnek tartott Tottenham Hotspur képtelen volt bevenni az újonc Sunderland hálóját, pedig a hajrában már három csatárral rohamozott. A hazaiak védelméből elsősorban a nyáron a West Bromwich Albiontól megvett McShane tűnt ki, aki szinte hibátlanul futballozott.

Vincent Hognon (francia, OGC Nice): A nizzai együttes a Ligue 1 második fordulójában az RC Strasbourg-t fogadta, és sokáig úgy tűnt, hogy képtelen lesz feltörni az újonc védelmét. A hajrában azonban megtört a jég, köszönhetően az előrehúzódó középhátvédnek, Hognonnak, aki egy szabadrúgást követően talált a hálóba.

Collin Benjamin (namíbiai, Hamburger SV): Sokak szerint a hamburgi együttes lehet a Bundesliga meglepetéscsapata ebben a szezonban, és a HSV ennek megfelelően kezdte is a szezont, hiszen a nyitányon idegenben nyert a Hannover '96 ellen. A találkozó egyetlen gólját a namíbiai Benjamin szerezte, aki hazája válogatottjában csatárt szokott játszani, a hamburgiaknál azonban rendre balhátvéd.

Középpályások:

Pascal Feindouno (szenegáli, AS Saint-Etienne): A Franciaország egyik legnépszerűbb egyesületének számító Saint-Etienne első hazai bajnokiján magabiztos győzelmet aratott a Valenciennes FC ellen. Különösen a jobbszélső Feindouno volt elemében, aki kétszer is betalált, második góljánál pedig rendkívül látványosan emelte át a kapuson a labdát.

Alekszandr Hleb (fehérorosz, Arsenal FC): A Fulham FC elleni találkozó nagy részében úgy tűnt, hogy az Ágyúsok ott folytatják, ahol az előző szezonban abbahagyták, és csak a gólhelyzetek kidolgozásáig jutnak el, azok értékesítéséig már nem. Végül azonban sikerült megfordítaniuk a meccset, és a győztes gólt Hleb szerezte, aki végig remekül futballozott, a mezőny egyik legjobbja volt.

Hajnal Tamás (magyar, Karlsruher SC): Nem a Duisburg volt az egyetlen újonc a Bundesligában, amely idegenbeli győzelemmel kezdte a szezont: a Karlsruhe is nyerni tudott, mégpedig az 1. FC Nürnberg otthonában. A KSC mindkét találatát a nyáron igazolt magyar középpályás, Hajnal szerezte, aki ennél jobban nem is debütálhatott volna új csapatával az élvonalban.

Duda (portugál, Sevilla FC): A spanyol Szuperkupa döntőjének első mérkőzésén a sevillai együttes egygólos előnyt szerzett a Real Madrid ellen, és a meccs egyetlen gólját hozó tizenegyest Duda harcolta ki. A portugál középpályás végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az AS egyenesen tökéletesként értékelte produkcióját.

Csatárok:

Túlio de Melo (brazil, Le Mans UC): A Ligue 1 első játéknapja után a második fordulóban is született egy mesterhármast, amit megint nem egy sztárnak számító labdarúgó szerzett. De Melo még csak kezdő sem volt a Le Mans-ban, ám honfitársa, Grafite sérülése miatt már korán beküldték, és csapata nagyon jól járt a beállásával.

Miroslav Klose (német, Bayern München): A bajorok a várakozásnak megfelelően magabiztos győzelemmel kezdték a Bundesligát, és a Hansa Rostock ellen mind a két, nyáron igazolt csatár, Klose és Luca Toni is a kezdők között volt. Az első találatot még az olasz szerezte, de Klose passzából, ezt követően pedig a német támadó duplázni tudott.