Vágólapra másolva!
A Hamburger SV labdarúgócsapatánál kevés szó esik a Budapest Honvéd elleni csütörtöki UEFA-kupa mérkőzésről, sokkal inkább a holland sztár, Rafael van der Vaart esetleges eligazolásával foglalkoznak.

A csütörtöki budapesti összecsapást a lelátóról figyelő válogatott középpályásért néhány napja a spanyol Valencia komoly, 14 millió eurós ajánlatot tett, a hamburgi vezetők azonban elzárkóztak az üzlettől. A fiatal játékos erre határozottan kijelentette, hogy távozni szeretne, a kék-fehérek elöljárói ennek ellenére sem változtattak álláspontjukon. "Ha nem engednek el, nagyon kellemetlenül fogom érezni magam" - mondta a holland játékmester, aki gyakorlatilag hazugsággal is megvádolta a klub elöljáróit, mondván, korábban megígérték neki, hogy megfelelő ajánlat esetén nem gördítenek akadályt a távozása elé. "Összetörték az álmaimat" - szomorkodott a játékos.

Van der Vaart a hét elején kisebb sérülést szenvedett, miközben - állítása szerint - megemelte egyéves kisfiát. Azzal, hogy nem vállalta a játékot a Honvéd ellen, továbbra is nyitva áll előtte a lehetőség, hogy a Valenciával játszhasson a Bajnokok Ligájában.

"Rafael soha nem hazudott a klubnak, ha ő azt mondja, hogy sérült, akkor sérült. Amennyiben felépül, biztos vagyok benne, hogy legjobb tudásával segíti majd a csapatot" - mondta Huub Stevens vezetőedző.

Ugyanakkor nem sok jel utal arra, hogy Van der Vaart - aki öt évre, évi 1,8 millió eurós fizetéssel igazolna el - belenyugodott volna a helyzetbe, hiszen sajtóértesülések szerint egy barátját már arra kérte, hogy keressen neki Valenciában házat.

A HSV vezetői azonban továbbra is ragaszkodnak legértékesebb játékosukhoz, Dietmar Beiersdorfer sportigazgató pénteken levélben panaszolta be a Valenciát a FIFA-nál, a spanyolokat pedig felszólította, hagyják békén Van der Vaartot.