Vágólapra másolva!
Három élvonalbeli csatlakozott az angol Ligakupában a 3. fordulóba jutó gárdákhoz, miután a Manchester City, a Middlesbrough és a Newcastle is alsóbb osztálybeli ellenfelet győzött le. A Szarkák soraiban Michael Owen húsz hónap után volt újra eredményes tétmérkőzésen.

A válogatott csatár még a németországi világbajnokságon szenvedett térdsérülést, és felépülése óta csak lesgólig jutott. A Ferenczi István nélkül felálló Barnsley ellen aztán Ameobi passza után véget ért a hosszú góltalansági időszak, ami egyben a vezetést is jelentette a Newcastle-nek, a végén Martins akrobatikus mozdulattal biztosította be a győzelmet.

Vaskó Tamás a kispadról nézte végig ahogy csapata, a Bristol City alaposan megszorongatja a Manchester Cityt, a Premier League-ben remekül rajtoló kékek a hajrában csikarták ki a győzelmet az olasz Bianchi találatával.

A Middlesbrough is ott lesz a harmadik körben, a harmadosztályú Northampton ugyan egy félidőt még kihúzott (sőt, kapufáig is eljutott) a Riverside-stadionban, de a másodikban Fabio Rochemback szabadrúgása megtörte a kiscsapat ellenállását.

angol Ligakupa, 2. forduló:
Bristol City (II. osztályú) - Manchester City 1-2 (0-1)
gól:
Orr (69.), illetve E. Mpenza (17.), Bianchi (81.)

Middlesbrough - Northampton (III.) 2-0 (0-0)
gól:
Rochemback (53.), Lee (66.)

Newcastle - Barnsley (II.) 2-0 (0-0)
gól:
Owen (57.), Martins (86.)