Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában egy nagy visszatérésnek lehetnek szemtanúi a szurkolók, igaz, Roy Keane, a Manchester United korábbi csapatkapitánya ezúttal az ellenfél - azaz a Sunderland - edzőjeként látogat az Old Traffordra.

A legendás ír középpályás 1993 és 2005 között 326 mérkőzésen lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben, többek között egy Bajnokok Ligája-elsőséget, hét bajnoki címet és négy FA-kupát nyert a gárdával.

Keane tanítványai felemásan kezdték az idényt: legyőzték otthon a Tottenhamet, majd "ikszeltek" a Birmingham City otthonában, ám az azóta lejátszott két találkozójukon vereséget szenvedtek. Sir Alex Ferguson csapata ezzel szemben három nyeretlenül megvívott összecsapást követően tudta bezsebelni a három pontot. Keane mellett egyébként két korábbi nagy MU-kedvenc, Andy Cole és Dwight Yorke is pályára léphet a Sunderland színeiben.

Az éllovas Chelsea az Aston Villa otthonában vendégeskedik, míg a hétközi BL-selejtezőt könnyedén abszolváló Liverpool az újonc Derby County-t fogadja.

A szezont gyengén kezdő Tottenham a Fulham ellen vív városi rangadót: a brit sajtó szerint amennyiben Martin Jol együttese vereséget szenved, akkor a holland szakember lehet a Premier League mostani szezonjának első "edzőáldozata".

Az 5. forduló programja
szombat:
Bolton Wanderers - Everton 16 ó
Fulham - Tottenham Hotspur 16
FC Liverpool - Derby County 16
Middlesbrough - Birmingham City 16
Newcastle United - Wigan Athletic 16
Reading - West Ham United 16
Manchester United - Sunderland 18:15

vasárnap:
Arsenal - Portsmouth 14.30 ó
Blackburn Rovers - Manchester City 16
Aston Villa - Chelsea 17