Vágólapra másolva!
A héten az Eb-selejtezők voltak középpontban, így álomcsapatunkban is főleg azok szerepelnek, akik ezeken a meccseken jó teljesítményt nyújtottak. A kivételt két afrikai focista jelenti: egyikük az U17-es vébén, a másik pedig az Afrika-kupa kvalifikációs sorozatában remekelt.

Kapus
Oladele Ajiboye (Nigéria): Vasárnap került sor az U17-es világbajnokság döntőjére, ahol a nigériai és a spanyol együttes képtelen volt betalálni, így az aranyérem sorsa a büntetőpárbajban dőlt el. Itt az afrikaiak kapusa, Ajiboye kétszer is védeni tudott, ennek köszönhetően Nigéria nyerte a vébét.

Hátvédek
Micah Richards (Anglia): Gary Neville rendszeres sérülése miatt a jobbhátvéd poszt az utóbbi időben problémát jelentett az angoloknak, de a jelek szerint Richards megoldást hozhat Steve McClaren számára. A Manchester City védője Izrael ellen is kiválóan futballozott, amikor csak tehette, felment a támadásokkal, és gólt is szerzett.

Brian Said (Málta): A szigetország válogatottja közel állt ahhoz, hogy ismét nagy meglepetést okozzon, de a törökök elleni döntetlenül is kiváló eredmény a máltaiak számára. A csapat középhátvédje, Said remekül tartotta Hakan Sükürt, egyszer a gólvonalról mentett, ráadásul egyik előretörése gólt eredményezett.

Hannu Tihinen (Finnország): A szerb válogatott szurkolói három pontra számítottak a Finnország elleni hazai mérkőzésen, de az északi gárda védelme remekül állta a sarat, és ennek eredményeképpen ki is húzta bekapott gól nélkül. A finnek védelemből főleg Tihinen játszott kiemelkedően, több alkalommal is kiváló ütemben szerelt.

Marek Cech (Szlovákia): Északi szomszédainknak már csak matematikai esélyük van arra, hogy kijussanak az Eb-re, de ezzel együtt az írek elleni hazai találkozón mindent megtett a győzelemért. A vendégek ugyan közel álltak ahhoz, hogy mindhárom pontot elvigyék Pozsonyból, de a hajrában az FC Portóban légióskodó Cech bombagóllal egyenlített.

Középpályások
Darren Fletcher (Skócia): A skótok meglepően jól állnak selejtezőcsoportjukban, hiszen jelenleg megelőzik Olaszországot, és a második pozíciót foglalják el. A hét végén Litvánia ellen gyűjtötték be a három pontot, és Fletcher két gólpasszal ünnepelte meg, hogy pályafutása során először megkapta a csapatkapitányi karszalagot.

Andrej Arsavin (Oroszország): Noha a szbornaja 3-0-ra verte a macedónokat, a mérkőzés korántsem volt olyan sima, mint az eredmény mutatja, hiszen az oroszok a második félidőben emberhátrányban játszottak. Arsavin vezérletével azonban behúzták a meccset: a középpályás a gólja mellett két gólpasszt is adott.

Patrick Vieira (Franciaország): A hét vége rangadóját Milánóban játszották, ahol a világbajnok olasz csapat vendége a francia gárda volt, és a gallok egyértelműen az egy pontért utaztak Itáliába. Tervüket sikerült is végrehajtaniuk, köszönhetően nagy részben Vieirának, aki kiválóan szűrt a középpályán, és ha kellett, a szabálytalanságtól sem riadt vissza.

Forrás: EPA

Chris Katongo (Zambia): A hét végén nem csak Európában, hanem Afrikában is kontinensviadal-selejtezőket játszottak, és a legnagyobb meglepetést a zambiaiak okozták, akik idegenben 3-1-re verték Dél-Afrikát. Mind a három zambiai gólt Katongo szerezte, ráadásul a mesterhármast az első húsz percben érte el.

Csatárok
Adrian Mutu (román, Fiorentina): A Serie A legutóbbi fordulójának utolsó meccsét már ezen a héten, hétfőn rendezték, és a Fiorentina Mutu góljával ért el 1-1-es döntetlent az AC Milan ellen. A román csatár a hét végén már hazája válogatottjában remekelt, két góllal járult hozzá a Fehéroroszország elleni győzelemhez.

Forrás: EPA

Miroslav Klose (Németország): A Nationalelf fél lábbal már a jövő évi Európa-bajnokságon érezheti magát azután, hogy idegenben is nyerni tudott Wales ellen. Külön öröm lehetett a német szurkolók számára, hogy Cardiffban csapatuk mindkét találatát Miroslav Klose szerezte, aki így majd egyéves góltalan szériáját szakította meg a válogatottban.