Vágólapra másolva!
Francesc Fabregas, az Arsenal spanyol labdarúgója szerint csapatának jót tett, hogy Thierry Henry nyáron az FC Barcelonához szerződött.

"Fantasztikus játékos, de egyszerűen megfélemlített minket. A pályán mindent az ő akaratának kellett alárendelnünk, ez pedig nyomasztotta a labdarúgókat" - mondta a válogatott középpályása a Times című napilapnak.

Az Arsenal fantasztikusan kezdte az idényt, a gárda veretlenül vezeti a Premier League-et, Fabregas pedig már négy bajnoki gólnál jár, és a Sevilla elleni fölényes BL-győzelemben is klucsszerepet vállalt: "Mindenki azt mondta, hogy Henry távozásával esélyünk sem lesz, ez pedig kellőképpen motivált minket. Imádom az angol futballt, olyan, mint amikor gyerekkoromban az utcán játszottunk" - tette hozzá a 20 éves játékos.

Fabregas nem először boncolgatja a brit sajtóban Henryhoz való viszonyát, habár pár hete a Guardiannak még finomabban fogalmazott: "A személye különleges jelentőséggel bírt, amikor megérkeztem a klubhoz, felnéztem rá, és szinte féltem tőle" - mondta. "Ha a pályán megkaptam a labdát, akkor úgy éreztem, hogy csak neki passzolhatok. Hiszen ő volt a legjobb, nem igaz? Egy idő után már ő figyelmeztetett, hogy nem kell mindig őt választanom, és ezután a teljesítményem is feljavult."