Vágólapra másolva!
Ezúttal nem bajnoki mérkőzések, hanem válogatott meccsek alapján állítottuk össze álomcsapatunkat, hiszen a hét végén Eb-selejtezőkre került sor, ráadásul a dél-amerikai vb-selejtezők is megkezdődtek. Egyedül a kapusposzton található olyan focista, aki nem volt győztes csapat tagja, és egy olyan ember is akad, aki nem tétmérkőzésen lépett pályára.

Kapus:

Nikolai Calancea (Moldova): A moldáv válogatott a törököket fogadta, és a volt szovjet tagállamnak bizony nem sok esélyt adtak a pontszerzésre, de a félholdasoknak még a döntetlenért is alaposan meg kellett izzadniuk Kisinyovban. Pedig török helyzetben nem volt hiány a meccsen, de a hazaiak kapusa, Calancea több óriási védést is bemutatott.

Hátvédek:

Sergio Ramos (Spanyolország): A hispánok továbbra is veretlennek mondhatják magukat a 2007-es esztendőben, és a Dánia elleni idegenbeli győzelemmel nagy lépést tettek az Eb-re való kijutás felé. A klubjában gyakran középhátvédként szereplő Sergio Ramos a válogatottban rendre a védelem jobb oldalán kap lehetőséget, és Aarhusban nem csak alapfeladatát oldotta meg remekül, hanem remek gólt is szerzett.

Dorin Goian (Románia): A G csoport rangadóján a román együttes a veretlen Hollandiát fogadta, amely immár nem mondhatja magát annak, hiszen a házigazdák 1-0-ra megnyerték a találkozót. A meccs egyetlen gólját a Steaua Bucuresti középhátvédje, Goian érte el, akinek ez már a harmadik találata volt a címeres mezben, és a klubjában is viszonylag gyakran eredményes.

José Manuel Rey (Venezuela): A dél-amerikai vb-selejtezők első fordulójának legnagyobb meglepetést a venezuelaiak okozták azzal, hogy idegenben legyőzték a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt részt vett Ecuadort. A vendégek védelme hibátlanul futballozott, és a csapatkapitány Rey egy majd 40 méteres szabadrúgásból bevette a hazaiak kapuját.

Fabio Grosso (Olaszország): A squadra azzurra tipikusan olasz módon szerezte meg a három pontot a Grúzia elleni hazai Eb-selejtezőn. A taljánok nem futballoztak különösebben jól, de egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést, majd a hajrában az előrehúzódó balhátvéd, Grosso bebiztosította a győzelmet a számukra - a védő a 2006-es vébé-elődöntő óta először volt eredményes a válogatottban.

Forrás: EPA

Románia Goian találatával verte Hollandiát

Középpályások:

Franck Ribéry (Franciaország): A gall csapat az eddigi Eb-selejtezők során nem kápráztatta el támadójátékával szurkolóit, de a feröeriek ellen idegenben is sikerült egy hatost rúgniuk. A Bayern München középpályása ugyan egyszer sem talált be, de az első három gólt egyaránt ő készítette elő, és ellenállhatatlanul futballozott a jobb szélen.

Gareth Barry (Anglia): Az angol válogatott kapcsán éveken keresztül tartott a vita, hogy ki lehet az ideális védekező középpályás, és Barryt csak kevesen említették, az utóbbi időben azonban rendre ő játszik ezen a poszton, mégpedig remekül. A hét végén az észtek ellen is kiválóan futballozott, és őt választották meg a mezőny legjobbjának.

Juan Román Riquelme (Argentína): Az argentin szakvezető, Alfio Basile nem kis rizikót vállalt azzal, hogy a nyári Copa América óta egyetlen mérkőzésen sem szerepelt Riquelmére bízta csapata irányítását, de a középpályás meghálálta a bizalmat. A Villarreal CF focistája két remekbe szabott szabadrúgással eldöntötte a találkozót az albiceleste számára.

Tranquillo Barnetta (Svájc): A jövő évi kontinensviadal két rendezője, Ausztria és Svájc egymás ellen vívott barátságos mérkőzést, és a találkozó a helvétek 3-1-es győzelmét hozta. A találkozó egyik legjobbja a hazaiak balszélsője, Barnetta volt, aki a svájciak mindhárom gólját előkészítette, és megoldhatatlan feladat elé állította az osztrák védelmet.

Csatárok:

Euzebiusz Smolarek (Lengyelország): Egy félidő után úgy tűnt, hogy a lengyelek elbúcsúzhatnak Európa-bajnoki álmaiktól, hiszen Kazahsztán 1-0-ra vezetett ellenük Varsóban. A második játékrészben azonban Smolarek megrázta magát, és tíz perc alatt mesterhármast vágott, megszerezve csapatának a győzelmet.

James McFadden (Skócia): A skót csapat újabb lépéssel közelebb került az Európa-bajnoksághoz azzal, hogy hazai pályán 3-1-re legyőzte az ukránokat. A meccs főhőse a csatár McFadden volt, aki az első két gólt előkészítette, a harmadikat pedig maga rúgta a vendégek hálójába.