Vágólapra másolva!
Szerdán hétközi fordulót rendeznek az olasz labdarúgó-bajnokságban, amelynek legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a fővárosi derbi lesz a Róma és a Lazio között.

Mindkét csapat számára óriási jelentősége van a rangadónak, mert a "hazai" Farkasok a címvédő és listavezető Internazionalétól nem akarnak leszakadni, míg a "vendég" Sasoknak az élmezőnyhöz való felzárkózáshoz lenne elemi szükségük a három pont begyűjtésére.

A találkozón biztosan nem lép pályára Francesco Totti, aki egy hete megsérült a Sporting Lisboával vívott, hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, s a hétvégi, az AC Milan ellen idegenben megnyert rangadón sem játszott.

Az éllovas Inter a Genoát, a Juventus az Empolit, a Fiorentina pedig a szezon során több meglepetéssel szolgáló SSC Napolit fogadja. A bajnokságban csak szenvedő, jelenleg 13. AC Milanra ismét nehezebb feladat vár, hiszen a Sampdoria vendége lesz.

Az Internazionale legalább egy hónapig nem számíthat Francesco Toldóra, mert a kapus lábujjtöréssel bajlódik. A korábbi válogatott hálóőr még a tíz nappal ezelőtti, Reggina elleni bajnoki találkozón sérült meg, s azóta komoly fájdalmakkal küzdött, de csak hétfőn vizsgálták meg a nem szűnő kellemetlenségek miatt, s ekkor állapították meg nála az orvosok a lábujjtörést.

Fellebbezést nyújtott be a szövetség illetékes testületéhez Marcelo Zalayeta, a Napoli játékosa, akit szombati műesése miatt két mérkőzésre eltiltottak. Az uruguayi futballistát a Juventus elleni, hazai mérkőzésről készült videofelvételek alapján marasztalták el, mivel egyértelműnek tűnt, hogy a Napoli harmadik gólját megelőző 11-es előtt a kapujából kivetődő Gianluigi Buffon nem ért hozzá. Zalayeta hangsúlyozza beadványában, azért esett el, mert az egyik torinói játékos hátulról meglökte őt és el akarta kerülni az ütközést a kapussal.

A 3-1-es nápolyi győzelemmel véget ért mérkőzésen a dél-olasz csapat második gólja is egy vitatható körülmények között megítélt büntetőből született. A két eset miatt Mauro Bergonzi játékvezető várhatóan egy hónapig kényszerpihenőn lesz, és utána is csak másodosztályú meccseken működhet közre egy ideig.