Vágólapra másolva!
Ferenczi István remekel az angol másodosztályban: a 30 esztendős támadó a múlt héten tért vissza sérüléséből, s a Preston North End ellen rögtön győztes gólt szerzett, majd a Championship 15. fordulójában ismét ő volt Barnsley nyerőembere, a Blackpool elleni, 2-1-re megnyert hazai bajnokin ugyanis ő szerezte együttese második találatát.

A Barnsley a 2006/2007-es szezonban még a kiesés elkerüléséért küzdött az angol második vonalban, amit végül sikerült is elérnie.

A bennmaradás kivívásában óriási szerepe volt Ferenczi Istvánnak, aki január 31-én igazolt Angliába, és első négy meccsén öt gólt szerzett, s végül 14/6-os mérleggel zárta az évet.

Idén sérüléssel bajlódott, ám amióta visszatért a pályára, ismét őt éltetik a drukkerek (már két beceneve is van: Steve, illetve Stan), múlt heti győztes gólja után hétfőn a Blackpool ellen bajnokin is eredményes volt.

Ferenczi-gól a Preston ellen

http://www.youtube.com/v/dW2qDbasSXg


A Barnsley Brian Howard 11-es góljával szerzett vezetést a kieső helyen álló rivális ellen, majd - immáron a második félidőben - emberelőnybe kerültek Ferencziék, miután a híres popénekes névrokona, Michael Jackson megkapta második sárga lapját is.

Ekkor jött el a magyar csatár ideje, aki a 70. percben fejjel bevette Paul Rachubka kapuját, s mint később kiderült, erre a találatra igenis szükség volt, hiszen Keith Southern két percre rá szépített.

Egyenlíteni azonban már nem tudott a Blackpool, ami azt jelenti, hogy a három pont begyűjtésével, nagy meglepetésre feljött a rájátszást érő negyedik helyre a Barnsley.

Persze hozzá kell tenni, hogy kedden a többi csapat is pályára lép (azaz páran rögtön visszaelőzhetik a gárdát), tehát már csak ezért sem lehetnek (v)érmes Premiership-reményei az Oakwell-stadion fanatikusainak.

Az együttes edzője, Simon Davey a meccs után az esetleges álmodozókat is azonnal felébresztette, mondván: nagyon örülne, ha negyedik helyen végezne az év végén csapata, de nem tartja reális célkitűzésnek a feljutást, "első körben" az a legfontosabb, hogy gyorsan 40 pont fölé kerüljön az együttes.

Ettől nincs is messze, már csak 17 egységet kell begyűjtenie Daney kozmopolita csapatának, amelyben a Blackpool ellen magyar, német, walesi, brazil, ír és jamaicai játékos is tagja volt a kezdőcsapatnak.

Angol Championship, 15. forduló:
Barnsley - Blackpool 2-1 (1-0)
Oakwell-stadion, 8531 néző
v.: P. Taylor
gól: Howard (21., 11-es), Ferenczi (70.), illetve Southern (72.)
piros lap: Jackson (52., Blackpool)

A bajnokság állása:
1. Watford 32 pont/14 meccs
2. Bristol City 27/14
3. West Bromwich 26/14
4. Barnsley 23
(...)
22. Blackpool 13

A keddi program:
Scunthorpe United - Stoke City
Bristol City - Charlton Athletic
Sheffield United - Ipswich Town
Burnley FC - Hull City
Southampton FC - Wolverhampton Wanderers
Cardiff City - Crystal Palace
West Bromwich Albion - Sheffield Wednesday
Colchester United - Plymouth Argyle
Norwich City - Watford FC
Preston North End - Leicester City
Queens Park Rangers - Coventry City