Vágólapra másolva!
Az arezzói ügyészség vizsgálatot indított az ellen a négy személy ellen, akik egy autóban utaztak a vasárnap lelőtt Lazio-szurkolóval, Gabriele Sandrival.  A négy drukkert azzal gyanúsítják, hogy a tragédia helyszínéül szolgáló autópálya-pihenőben megtámadták a Juventus híveit, s gyakorlatilag ez vezetett társuk halálához.

Az eddigi vizsgálatok alapján a parkolóban összesen négy autó volt, kettőben a római, kettőben pedig a torinói alakulat szimpatizánsaival, a hatóságok szerint 18 személy vett részt az incidensben. A kiérkező rendőrök egyike, Luigi Spaccarotella először leadott egy figyelmezető lövést a levegőbe, a második golyó azonban - állítása szerint véletlenül - az autó üvegén áthatolva eltalálta Sandrit.

"A testvérem barátai elleni vizsgálattal a rendőrség csak el akarja hárítani magától a felelősséget" - mondta az áldozat bátyja, Cristiano Sandri.

A család jogi képviselője közben súlyos vádakkal illette Spaccarotellát. "Nem igaz, hogy véletlenül sült el a fegyvere. Nyújtott karral lőtt az autó felé, amelyben Gabriele éppen aludt. Ő nem is vett részt az összetűzésben" - hangsúlyozta.

A rendőr ellen emberölés vádjával folyik a nyomozás. A Sandri-család Giuliano Amato belügyminisztert is élesen kritizálta. "Le kellene mondania" - mondta Cristiano Sandri.

Szerdán több száz ember rótta le kegyeletét az elhunyt ravatalánál Róma központjában. Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Giovanna Melandri sportminiszter és Walter Veltroni római polgármester egyaránt részvétét fejezte ki az áldozat szüleinek.

Forrás: MTI

A délutáni gyászszertartásra és temetésre több ezren gyűltek össze a X. Szent Piusz templomban és környékén, az odavezető utat gyertyák ezrei övezték. Az ország minden részéről érkeztek szurkolók és ott volt a Lazio teljes csapata, valamint Francesco Totti, az AS Roma kapitánya is, aki könnyeivel küszködve próbálta vigasztalni a hozzátartozókat. A kormányt Antonio Di Pietro infrastrukturális miniszter képviselte és Antonio Manganelli országos rendőr-főkapitány is elhelyezett egy koszorút a koporsónál.

A hétvégi tragédia után Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén, az erőszakos cselekményekkel összefüggésben eddig huszonöt szurkolót állított elő az olasz rendőrség, hat drukkert Tarantóban, nyolcat Milánóban, hetet Bergamóban, négyet pedig Rómában fogtak el.