Vágólapra másolva!
Csak egy hét pihenőt kaptak az UEFA-kupában szereplő klubok, hiszen máris újabb fordulót rendeznek a sorozatban. Mivel ezúttal a Bajnokok Ligájában nem játszanak mérkőzéseket, így a harmadik játéknapot két részre bontották, és az első négy csoportban szerdán, a másik négyben pedig csütörtökön játszanak a csapatok - amelyek közül jó néhány kiharcolhatja a legjobb 32 közé kerülést.

Az A betűjelű kvintettben például az Everton FC és a Zenit Szankt-Petyerszburg is biztosíthatja továbbjutását, azonban a két együttes egymás ellen játszik, így egyiküknek biztosan izgulnia kell majd az utolsó játéknapon is.

A liverpooli összecsapáson a hazaiak már egy döntetlennel is ott lennének a legjobb 32 között, hiszen az Everton eddig mindkét mérkőzését megnyerte, a Zenit viszont csak egy győzelemmel lehet biztos a dolgában. A szentpéterváriak számára azért is nagyobb a tét, mert nekik ez már az utolsó mérkőzésük lesz, elvégre az ötödik fordulóban ők lesznek szabadnaposak. Persze az angol szurkolóknak mostanában nincsenek jó emlékeik az oroszokról, a Zenitben ráadásul három olyan labdarúgó is szerepel, akik pályára léptek a szbornajában az Anglia elleni győztes mérkőzésen: Alekszandr Anjukov, Konsztantyin Zirjanov és Pavel Pogrebnyak.

Eközben a csoport másik meccsén az eddig nyeretlen 1. FC Nürnberg számára csak egy győzelemmel maradnának meg a továbbjutási remények - kérdés, hogy a németek egyáltalán tovább akarnak-e jutni. A nürnbergiek ugyanis a bajnokságban kieső helyen állnak, és lehet, hogy jobb lenne nekik, ha csak a Bundesligára koncentrálnának.

A D csoportban szereplő Hamburger SV viszont fél lábbal már a legjobb 32 között érezheti magát, bár ahhoz, hogy a hamburgiak biztosan továbbjussanak, még egy pontra szükségük lenne a Dinamo Zagreb otthonában. A horvátoknak viszont mindenképpen nyerniük kell, elvégre eddig csak egy pontot gyűjtöttek. Mivel a HSV mestere, Huub Stevens várhatóan pihentetni fogja néhány kulcsemberét, így a zágrábiak bizakodhatnak. A meccs valószínűleg a németek horvát támadója, Ivica Olic számára lesz a legkülönlegesebb, mivel ő annak idején megfordult a Dinamóban is.

Érdekesnek ígérkezik a C csoport is, ahol a Villarreal CF a rendkívül gyengén szereplő - a Loki-drukkerek által jól megismert... - IF Elfsborg ellen akár egy önbizalomnövelő győzelmet is arathat (a skandinávokat a Fiorentina például 6-1-re verte), és a spanyolok ezzel tovább is jutnának. A most szabadnapos olaszok is jól állnak, így a harmadik továbbjutó pozíció szempontjából az FK Mladá Boleslav-AEK Athén összecsapás sorsdöntőnek ígérkezik - a görögöknek legalább egy döntetlenre van szükségük. A csehek mesterének, Zdenek Scasnynak viszont van miért "bosszút állnia" az AEK-en, hiszen 2004-ben éppen az athéniak ellen elszenvedett vereséget követően rúgták ki a Panathinaikosztól.

UEFA-kupa, csoportkör, 4. forduló:
a szerda program:
A csoport:
Everton (angol) - Zenit (orosz) 20.45
1. FC Nürnberg (német) - AZ Alkmaar (holland) 20.45

B csoport:
FC Köbenhavn (dán) - Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Panathinaikosz (görög) - Lokomotiv Moszkva (orosz) 20.45

C csoport:
Mlada Boleslav (cseh) - AEK Athén (görög) 20.45
Villarreal (spanyol) - Elfsborg (svéd) 20.45

D csoport:
Dinamo Zagreb (horvát) - Hamburger SV (német) 20.45
Basel (svájci) - Brann Bergen (norvég) 20.45