Vágólapra másolva!
Péntek hajnalban bántalmazás miatt Liverpoolban őrizetbe vették Joey Bartont, a Newcatle United labdarúgóját. "Három személyt tartunk előzetesben, valószínűleg hétfőn távozhatnak a vallomások felvétele után" - áll a rendőrség hivatalos közleményében.

A 27 éves középpályásnak már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal: 2005-ben - még a Manchester City játékosaként - hazaküldték a thaiföldi túráról, mert összeverekedett egy bárban egy Everton-drukkerrel.

A Manchester City 2004-es karácsonyi buliján pedig égő szivarral "fenyegette" meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes lapértesülések szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

Májusban korábbi csapattársa, Osumane Dabo tett ellen feljelentést, mert Barton az egyik edzésen megtámadta: összeverekedtek, majd a középpályás hátulról belekapott a francia futballista szemébe, orrába és szájába, aki ennek következtében kórházi kezelésre szorult.

x x x

Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette: Jens Lehmann, a gárda német kapusa megfelelő ajánlat esetén távozhat.

"Személy szerint azt szeretném, ha maradna, de ezt neki kell eldöntenie" - nyilatkozta a francia szakember.

A 38 éves hálóőr ebben a szezonban csak a kispadot koptatja, és már többször is hangoztatta, hogy csapatot szeretne váltani. Könnyen elképzelhető, hogy Lehmann - aki 2003 óta szerepel a londoniaknál - korábbi klubjához, a Borussia Dortmundhoz szerződik.

x x x

Roy Hodgson lett az angol Premier League-ben szereplő Fulham labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A tréner a múlt pénteken menesztett Lawrie Sanchezt váltja a kispadon.

A londoni gárda jelenleg a 12. a pontvadászatban.