Vágólapra másolva!
A Manchester United portugál szélsője, Cristiano Ronaldo remek évet zárt, hiszen klubjával megnyerte az angol bajnokságot, a válogatottal kijutott a 2008-as Eb-re, egyénileg pedig mind az Aranylabda-szavazáson, mind a FIFA World Player választáson dobogós volt. A játékos érthető módon elégedett a tavalyi esztendővel, de bízik benne, hogy jövőre még sikeresebb lesz.

- A nemrég megtartott FIFA World Player választáson ott volt az első három között. Ez milyen érzéssel tölti el?
- Nagyon büszke vagyok, hogy két ilyen fantasztikus focista mellett szerepelhettem a dobogón. Most úgy érzem, én vagyok a legboldogabb ember a világon. Már az is hatalmas örömmel töltött el, hogy bekerültem az első háromba. A 2007-es esztendő remekül sikerült a számomra, és ami még fontosabb, játékommal bajnoki címhez segíthettem csapatomat, a Manchester Unitedet.

- Melyik volt a meghatározó pillanat az ön számára 2007-ben?
- Amikor megnyertük az aranyérmet a Premier League-ben a Manchesterrel. Ez volt az első bajnoki címem Angliában, és leírhatatlan érzés volt, amikor magasba emelhettem a trófeát.

- Mi a véleménye a FIFA World Player szavazás másik két dobogósáról?
- Kaká és Lionel Messi is kivételes képességű futballisták. Igazi megtiszteltetés, hogy a különböző válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai velük együtt engem is a világ három legjobb játékosa közé választottak.

- Mik a kívánságai 2008-ra?
- Szeretném, ha legalább olyan jó évem lenne, mint 2007-ben, vagy esetleg még jobb, ki tudja? Keményen dolgozom, a céljaimra koncentrálok, és kiváló csapattársaim vannak. Úgy érzem, jó irányba tartok, az új szezon remekül kezdődött a számomra, fontos gólokat szereztem, és a Manchester mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában jól áll, miért ne lennék elégedett?

Forrás: MTI

"Már az is hatalmas örömmel töltött el, hogy bekerültem az első háromba"

- És mi a helyzet a portugál válogatottal?
- A hazámnak remek játékosai vannak, a szövetségi kapitányunk is kiemelkedő szakember, az Eb-selejtezőkön is jól szerepeltünk, nagyon bízom benne, hogy a 2008-as esztendő a mi évünk lesz. De nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az Európa-bajnokságon kemény csoportba kerültünk: Svájc, Csehország és Törökország lesznek az ellenfeleink. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy jól fogunk szerepelni.

- Eddig Luis Figo volt az egyetlen portugál focista, akit a FIFA az év játékosának választott. Ő mit jelent az ön számára?
- Figo nekem igazi példakép. Játszhattam vele együtt a válogatottban, és nem csak remek futballista, hanem kiváló ember is. Igazi élvezet volt vele futballozni. Amikor 2001-ben megnyerte a FIFA World Player-díjat, remek év állt mögötte, és maximálisan megérdemelte az elismerést. Megpróbálok a nyomába lépni, hiszen egy játékos számára az egyéni elismerés is nagyon fontos.

http://www.youtube.com/v/NxExDChsdTI&rel=1


- Immár ön a portugál válogatott csapatkapitánya. Hogyan birkózik meg ezzel az új felelősséggel?

- A felelősség mindig megvan, ha az ember pályára lép, akár csapatkapitány, akár nem. De azt el kell mondanom, hogy nagyon elégedett és büszke is vagyok arra, hogy a válogatott csapatkapitánya lehetek ilyen fiatalon, mert tudom, hogy ez milyen sokat jelent. A feladatom persze ezzel nem változik: azt kell tennem a pályán, amihez a legjobban értek, vagyis gólokat szerezni és győzelemhez segíteni a csapatomat.