Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője bejelentette, az idény végén távozik a klubtól.

Az 58 éves tréner ezzel több hete tartó találgatásnak vetett véget azzal, hogy elárulta, nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését. Saját bevallása szerint döntését három hete közölte a bajor egyesület vezetőivel. Mint mondta, vagy a svájci válogatott irányítását veszi át, vagy visszatér televíziós szakkommentátornak.

"Az elkövetkezendő félévben azonban megpróbálok minél sikeresebben szerepelni a Bayern Münchennel, igyekszem a lehető legtöbb trófeát begyűjteni a csapattal" - mondta Hitzfeld a német sporthírügynökségnek.

Hitzfeld tavaly februárban vette át a Bayern irányítását - pályafutása során immár másodszor. Az első, 1998 és 2004 közötti "regnálása" alatt a bajorok 2001-ben elhódították a Bajnokok Ligáját. Ezt megelőzően Hitzfeld a Borussia Dortmunddal is megnyerte (1997) a legrangosabb európai kupasorozatot.

A Bayern vezetői nyáron 70 millió euróért erősítették meg a keretet, ezért elégedetlenek, mert a bajnokságban csak jobb gólkülönbséggel állnak az élen. Karl-Heinz Rumenigge elnök élesen kritizálta Hitzfeldet, amikor az UEFA-kupában több kulcsjátékosát pihentette a Bolton Wanderers elleni 2-2-es döntetlen alkalmával.