Vágólapra másolva!

Az Arsenal kiejtette Királyékat, a 'Pool ismétel

Öt élvonalbeli csapat lépett pályára az FA-kupa harmadik fordulójának vasárnapi mérkőzésein, de csak az Arsenal tudott továbbjutni alsóbb osztályú ellenfelével szemben, a Premier League-ben listavezető Ágyúsok Király Gábor másodosztályú alakulatát, a Burnleyt ejtették ki.

Az Arsenal a mostanában mellőzött Lehmann-nal és Senderosszal a kezdőben várta a Burnley elleni találkozót, a csatársorból a combját fájlaló Adebayor hiányzott, akit Bendtnernek kellett pótolnia. Jobban kezdett a Burnley, Lafferty fejese a lécről jött vissza, az Arsenal viszont első helyzetét kihasználta, Kolo Touré emelt a védők mögött beinduló Da Silvához, aki mellel, és combbal is megszelidítette a labdát, aztán elpöckölte azt Király mellett.

A Burnleynek volt lehetősége az egyenlítésre, de McCann előbb lábbal, majd fejjel hibázott, aztán Lafferty nagyon nehéz helyzetbe hozta csapatát, amikor rácsúszott Gilberto Silva lábára, amiért egyből piros lapot kapott. A továbbjutás sorsa a 75. percben dőlt el, amikor Da Silva remek passza után Bendtner Király mellett is elvitte a labdát, aztán a bal sarokba gurított.

A Liverpool a harmadosztály 21., azaz kieső helyén álló Luton vendége volt, a két gárda 2006 januárjában szintén a harmadik körben találkozott, és akkor hiába vezetett a kiscsapat 3-1-re, a Vörösök végül 5-3-ra győzni tudtak. Most már fél perc elteltével nyomatékosítani próbálta a 'Pool, hogy ki az úr, Babel rövidsarkos löketére azonban bravúrosan odaért Brill kapus.

Az 5. percben a másik oldalon Edwards került helyzetbe, de a Reinát helyettesítő Itandje nagyot védett. Kuyt és Crouch összjátéka után a holland támadó lőhetett 18 méterről, de a léc fölött zúgott el a bomba. Bár a Luton játszott szebben, de vendégek előtt adódott több lehetőség a félidő hátralévő részében, de Kuyt fejeséről lemaradt a bal kapufánál érkező Carragher, majd Crouch lapos suhintását védte Brill.

A fordulás után Kuyt lőtte élesen középre a labdát, ahol egy védő még beleért, így a bevetődő Benajun lábáról nem a hálóba, hanem az alapvonalon túlra vágódott a bőrgolyó. Aztán újabb Brill-bravúr következett, ezúttal Riise megpattanó lövését védte a Luton kapusa. Az 54. percben villant a hazaiak két legjobb játékosa, Currie saját levágodó labdáját gyűjtötte be, és lágyan emelte középre, ahol Talbot Hyypiä mellől, ziccerben a léc fölé bólintott.

A hazai védelem hibája után végül megszerezte a vezetést a Liverpool: Barry fejelt bele rosszul a labdába, amire két vendégjátékos rajtolt, Voronyin ért előbb oda, de a csereként beállt ukrán gurítását Brill lábbal védte, a kipattanót viszont Crouch bepofozta. Gyorsan egyenlíteni tudott azonban a Luton, Talbot fordult le Finnanről, beadását Edwards bevetődve sem érte el, de a menteni igyekvő Riise a saját karját találta el, ahonnan a hálóba vágódott a labda. Így az 1-1-es végeredmény után jöhet az újrajátszás az Anfield Roadon.

Forrás: EPA

Riise bosszankodik az öngólja után az örömködő Luton-játékosok mellett

Szintén ismétel a Derby, amely 0-2-ről egyenlített a másodosztályú Sheffield Wednesday ellen, valamint a Fulham, amely szintén nagyon megizzadt az idegenben 7000 (!) szurkolója által buzdított, harmadik ligás Bristol Rovers ellen. Bár rengeteg helyzet adódott a Stoke City-Newcastle találkozón, végül nem született gól, így ebben a párharcban is repetáznak a felek.

FA-kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért):
Burnley (II. osztályú) - Arsenal 0-2
gól:
Da Silva (9.), Bendtner (75.)
piros lap: Lafferty (60., Burnley)

Derby County - Sheffield Wednesday (II.) 2-2
gól:
K. Miller (38.), G. Barnes (45.), illetve Beevers (9.), Tudgay (23.)

Fulham - Bristol Rovers (III.) 2-2
gól:
Healy (40.), Dan. Murphy (73.), illetve Coles (3.), Hinton (65.)

Luton Town (III.) - Liverpool 1-1
gól:
Riise (77., öngól), illetve Crouch (74.)

Stoke City (II.) - Newcastle United 0-0

Döntetlen esetén újrajátszás következik.