Vágólapra másolva!
A holland Eredevisie 20. fordulójának vasárnapi játéknapján a listavezető PSV csak 1-1-es döntetlenre volt képes a VVV Venlo vendégeként: a korán hátrányba került eindhoveniek egyenlítő gólját a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs szerezte a 12. percben. A Serie A-ban a Roma könnyedén, a Milan hajrágóllal nyert a Catania, illetve az Udinese ellenében, a Juventus erejéből csak döntetlenre futotta Torinóban a Sampdoriával szemben, míg az Inter - vitatott körülmények között - öt perc alatt fordított a Parma elleni meccs legvégén. A spanyol bajnokságban a Real Madrid 2-0-ra diadalmaskodott az Atléticóval vívott fővárosi derbin, a Valladolid villámgólt (7.42 másodperc) szerzett és 2-1-re győzött az Espanyol ellen.

Tekintse meg Dzsudzsák Balázs gólját!

Második bajnoki mérkőzésére készülhetett a holland sztárcsapatban, a PSV Eindhovenben a magyar válogatott középpályás, Dzsudzsák Balázs.

Az egy héttel ezelőtti debütálás remekül sikerült, hiszen a Feyenoord elleni idegenbeli rangadón rögtön a kezdőcsapatban találta magát a Debrecenből a téli átigazolási szezonban a holland listavezetőhöz került játékos, aki végigjátszhatta az eindhoveniek által 1-0-ra megnyert összecsapást.

Ezúttal az újonc VVV Venlóhoz szólította a sorsolás a PSV-t, Dzsudzsák pedig ezúttal is a Philips-gyáriak kezdő tizenegyében kapott helyet.

Remekül kezdte az összecsapást a hazai csapat, hiszen mire a vendégjátékosok nyugtázták, hogy, igen, elkezdődött a mérkőzés, mindenki itt van, addigra máris Gomes kapujában táncolt a labda: Ofrany a tizenhatos jobb oldali sarkánál kevergetett, majd egy hirtelen gondolattól vezérelve zseniálisan emelt a kint álló brazil válogatott kapus fölött a kapu jobb oldalába.

Túl sokáig nem örülhettek a vezetésnek a VVV játékosai és szurkolói, hiszen a tizenkettedik percben egy precíz jobb oldali Farfan-beadásra Dzsudzsák a lehető legjobb ütemben érkezett, és a rosszabbik lábával is magabiztosan pörgetett Wintjens kapujába.

A 33. percben megfogyatkozott a hazai csapat: Reekers - akinek volt már egy sárga lapja - teljesen értelmetlenül páros lábbal letalpalta Gomes kapust, a játékvezető pedig második sárga lappal leküldte a pályáról.

A második félidőben egyre nyomasztóbb fölényben játszott az emberelőnyben lévő PSV, azonban a kimondottan lendületesen játszó, a társakat több jó beadással, illetve szöglettel is megörvendeztető Dzsudzsák Balázs sem tudta újabb gólhoz segíteni csapatát.

A Venlo hősiesen védekezett, sőt több alkalommal veszélyes kontrákat is vezettek Amrabaték. Bár helyzetek mindkét oldalon akadtak, több gól már nem esett, így a PSV nem kis meglepetésre fontos két pontot hagyott Venlóban.

Dzsudzsák Balázs ezúttal is hasznos tagja volt az eindhoveni csapatnak, az pedig mindennél többet mond, hogy ezúttal is végigjátszhatta csapata bajnokiját, ráadásul az egy pontot is az ő góljának köszönhetően érte el a listavezető.

Eredevisie, 20. forduló:
VVV Venlo - PSV Eindhoven 1-1 (1-1)
gól:
Ofrany (2.), illetve Dzsudzsák (12.)
piros lap: Reekers (33.)

További eredmények:
NEC Nijmegeen - Ajax 1-1
Sparta Rotterdam - De Graafschap 6-1
Twente Enschede - Groningen 3-1
Utrecht - Roda JC 3-1
NAC Breda - Willem 1-0
Heerenveen - AZ Alkmaar 4-0
Vitesse - Heracles Almelo 2-0
Excelsior - Feyenoord 2-1

Az élcsoport:
1. PSV Eindhoven 40 pont/19 mérkőzés
2. Ajax Amsterdam 37/19
3. Feyenoord 36/19.