Vágólapra másolva!
Azért nem Didier Drogba kapta az elmúlt év legjobb afrikai labdarúgójának járó díjat, mert nem ment el a múlt pénteki gálára, legalábbis ezt állítják az elefántcsontparti válogatott illetékesei.

Jean-Claude Djacus a nemzeti együttes szóvivője úgy tudja, a Chelsea klasszisa volt az elsőszámú jelölt a díjra, de az afrikai szövetség (CAF) végül azért tüntette ki a mali válogatott támadóját, Frederic Kanoutét, mert ő részt vett az eseményen.

"A CAF azt kérte Didiertől, hogy utazzon el a togói fővárosba, Loméba a díjkiosztóra" - mondta Djacus. "Ő ezt nem vállalta az Afrika-kupa miatt, a CAF pedig közölte velünk, hogy ebben az esetben nem a mi játékosunk kapja az elismerést, hanem Kanouté. Drogba ezek után azt kérte, hogy legközelebb még a jelöltek között sem szerepeljen a neve."

Suleiman Habuba, a CAF kommunikációs igazgatója nem kommentálta Djacus nyilatkozatát. A voksoláson az eredményhirdetés szerint Kanouté mögött Drogba a második helyen végzett.

Az elefántcsontpartiak a Ghánában zajló Afrika-kupán csütörtökön Egyiptom ellen lépnek pályára a döntőbe jutásért, miután a címvédő egy góllal nyert Angola ellen a negyeddöntőben. A másik ágon Ghána ellenfele Kamerun lesz, amely hosszabbításos csatában győzte le Tunéziát.

Eredmények, Afrika-kupa, negyeddöntő:
Egyiptom - Angola 2-1 (2-1)
gól:
Rabu (23.), Zaki (38.), illetve Manucho (27.)

Kamerun - Tunézia 3-2 (2-1, 2-2) - hosszabbítás után
gól:
Mbia (18., 92.), Geremi (27), illetve Szada (35.), Csikajui (81.)

A csütörtöki elődöntőben:
Ghána - Kamerun, Accra 18.00
Egyiptom - Elefántcsontpart, Kumasi 21.30