Vágólapra másolva!

Kárpátalja is készül a 2012-es foci-Eb-re

Kárpátalján nem lesznek ugyan mérkőzések a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság alatt, a megyében mégis feszített ütemben készülnek a nagy sporteseményre tartó külföldi szurkolók megfelelő fogadására.

Az ua-reporter.com ungvári hírportál hétfői jelentése szerint Kárpátalján már most jelentős figyelem irányul a határátkelők infrastruktúrájának további fejlesztésére, az utak korszerűsítésére és az idegenforgalmi létesítmények kiépítésére.

Olekszandr Marcsenko, a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal európai integrációs és külgazdasági kapcsolatok főosztályának vezetője elmondta: a megye területén jelenleg ötezer szállodai férőhely áll a vendégek rendelkezésére, de ez 2012-ben minden bizonnyal kevésnek bizonyul.

Hozzátette: az elmúlt évben közel 20 millió hrivnyát (négymillió dollárt) fektettek a szálláshelyek, vendéglátóipari egységek korszerűsítésébe, emellett jelentős számban épülnek szállodák, panziók, szerinte csak az ungvári járásban 18 ilyen létesítmény építése van folyamatban.

Marcsenko szerint ez azért fontos, mert ezen a járáson át vezet majd az útja azoknak a szurkolóknak, akik Magyarország és Szlovákia irányából igyekeznek a szomszédos megye székhelyén, Lvivben megrendezésre kerülő mérkőzésekre.

Ukrajna Lengyelországgal közösen ad otthont a négy év múlva sorra kerülő kontinensviadalnak.