Vágólapra másolva!
Egyelőre sem a visszavonulásról, sem a folytatásról nem döntött Paolo Maldini, az AC Milan veterán labdarúgója.

"Minden reggel más ötlettel kelek ki az ágyból. Nem az eredmények számítanak, úgy gondolom, egy ilyen karrier után ezzel már nem kell foglalkoznom" - mondta a 39 éves legenda, aki tavaly még biztos volt abban, hogy a mostani lesz az utolsó idénye, ám egy hónappal ezelőtt úgy nyilatkozott, érzi még magában az erőt és folytatni akarja.

A 126-szoros válogatott Maldini ezüstérmet nyert az 1994-es világ- valamint a 2000-es Európa-bajnokságon, és 1985 óta több mint 600 meccsen szerepelt a Serie A-ban. Tízéves kora óta futballozik a piros-feketéknél, akikkel hétszer nyerte meg az olasz pontvadászatot és ötször a Bajnokok Ligáját.

A kis Daniel Maldini tiszta apja:

A milánói klub részéről mindig van egy "minimális érdeklődés" Ronaldinho iránt. E kijelentést a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédőjének, az európai csúcssorozattól azonban az idén már elbúcsúzott olasz sztárcsapat egyik játékosügynöke tette.

A klubszerződéseknél a legfőbb közvetítők egyikeként számon tartott Ernesto Bronzetti hozzátette: a brazil kiválóság milánói leigazolása azonban "sok dologtól függ", és az ügy "embrionális állapotban van".

Bronzetti azt követően szólalt meg, hogy az FC Barcelona jó ideje mellőzött klasszisának a fivére, egyszersmind ügynöke a hét közben Milánóban tárgyalt. Roberto de Assis a vizit alkalmával találkozott az AC Milan kontraktusok dolgában eljáró alelnökével, Adriano Gallianival, de a város másik világhírű klubjának, az Internazionalénak a képviselőivel is randevúzott, nem kétséges, hogy Ronaldinho esetleges itáliai átszerződtetésével kapcsolatosan.

Az olasz sajtó a maga részéről az AC Milan-Ronaldinho verziót tartja elképzelhetőnek, s valós eshetőségként kezeli, hogy a Barcánál mellőzött labdarúgó a következő bajnoki idényben már többek között honfitársa, a legutóbb szinte minden fórumon a világ legjobbjának megválasztott Kaká csapattársa lesz.

Forrás: Getty Images

Lehet, hogy Ronaldinho és Kaká nyártól nem csak a brazil edzőtáborban készülhet együtt

A találgatások Ronaldinho távozásáról nem újkeletűek, de mostanság felerősödtek, miután kiderült: a szabályok lehetővé teszik, hogy egy futballista - ha 25 évesnél fiatalabban odaszegődve, már több mint három évet lehúzott adott csapatánál - kiválthassa magát szerződéséből

Ehhez akkora összeget kell leszurkolnia klubjának, amennyibe ő kerülne a klubnak a kontraktusából hátralévő időben, ez esetben 2010-ig. Ronaldinho akár már most nyáron egyoldalúan felbonthatja kontraktusát, amelynek záradéka ugyan 125 millió eurót határoz meg kivásárlási árként, csakhogy - a nemzetközi szövetség, a FIFA átigazolási előírása alapján - ebben az "önmegvételi" esetben, ha akar, már 16 millióért megszabadulhat a Barcától.