Vágólapra másolva!
Oliver Kahn úgy fogalmazott, a Jóisten nem akarta, hogy a Bayern München kiessen a labdarúgó UEFA-kupa negyeddöntőjében.

A bajorok kétszer is az utolsó pillanatokban menekültek meg a búcsútól, ugyanis előbb a 89. percben szerzett góllal harcolták ki a hosszabbítást az 5. perctől emberhátrányban futballozó Getafe otthonában, majd a ráadásban hiába kerültek kétgólos hátrányba, Luca Toni duplájának köszönhetően idegenben szerzett több góllal továbbjutottak. Az olasz csatár második gólját a 120. percben jegyezte, s rögtön a középkezdés után véget is ért a mérkőzés.

A 38 éves Kahn korábbi 139 nemzetközi kupameccsén sok nagy csatát megélt, de ezúttal - saját bevallása szerint - ő is már csak a Jóistenben bízott.

Összefoglaló a meccsről:


"Becsülettel végigküzdöttük a mérkőzést, de hogy megérdemeltük-e a továbbjutást, az más kérdés. Csak gratulálni tudok a Getafénak, mert fantasztikusan játszott. Ma a spanyoloké volt a jobb csapat" - mondta visszafogottan és sportszerűen Ottmar Hitzfeld, a Bayern vezetőedzője, aki több szerencsét kívánt a riválisnak a spanyol Király-kupa fináléjára, illetve kijelentette, hogy Getafe-drukker lett a mérkőzés folyamán.

Forrás: MTI

Kahn szinte megőrült a győztes gól után, legalábbis a tekintete elég fura

A drámai összecsapást követően a német játékosok sem lejtettek örömtáncot az öltözőben, mint azt Phillip Lahm elárulta: "Nem ugráltunk örömünkben az öltözőben. Egyrészről ez lehetetlen 120 perc után, másrészről, bár boldogok vagyunk a továbbjutásnak köszönhetően, azonban játékunkkal nem lehetünk elégedettek".

A találkozót János Károly spanyol király is a helyszínen tekintette meg. Az elődöntőben a Bayern München az orosz Zenittel, míg a skót Glasgow Rangers az olasz Fiorentinával találkozik. A párharcok első felvonását április 24-én, a visszavágókat május 1-jén rendezik.