Vágólapra másolva!
Létszámfölöttinek minősítve át őket, gyakorlatilag átadólistára tette Ronaldinhót, Decót és Samuel Eto'ót az FC Barcelona futballistáinak új vezetőedzője, Josep Guardiola.

A katalán klub egykori kiválóságából lett szakvezető kedden, hivatalos beiktatása alkalmával jelentette be, hogy a három játékos egyike sem szerepel csapatépítő terveiben.

"Nélkülük is teljes a keretünk" - adta tudtul Guardiola, aki még hozzáfűzte, hogy a brazil, a portugál és a kameruni sztár távozása a "legjobb megoldás a csapat számára".

Annyi engedményt tett csupán a három nagy sztár irányában, hogy megjegyezte: "Akkor számolnék velük, ha a tudásszintjüknek megfelelően teljesítenének. Akkor ők is velünk lehetnének. És ha tudnám, hogy a Ronaldinho-Eto'o csatárduó hatvan gólt termel..."

Terveiről szólva pedig így fogalmazott: "Olyan közösséget akarok, amelyben mindenki fontosnak érzi magát. Ez a kiindulási alap."

Guardiola - aki a gyenge eredmények nyomán távozni kényszerült holland Frank Rijkaard helyére érkezett, és kétéves szerződést kötött a Barcával - elárulta, hogy Eto'o helyére keres embert, méghozzá olyat, aki megfelelően képes kiegészíteni Thierry Henryt és Bojan Krkicet. "Aki hozzánk jön, tökéletesnek kell lennie" - fogalmazott.

A gárdához kapcsolódó hír, hogy ugyan Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója kijelentette, hogy ott akar lenni az augusztusi pekingi olimpián, a sorsáról a katalán klub dönt.

"Nem a játékos határoz ebben a kérdésben, hanem a vezetés" - nyilatkozta Txiki Begiristain sportigazgató.

Messi csapata címvédőként indul majd az olimpián, közben azonban a Barcelona a Bajnokok Ligája selejtezőiben érdekelt augusztus 12-én, illetve 26-án.