Vágólapra másolva!
A spanyol sportsajtó - legalábbis annak a Real Madriddal rokonszenvező része - a hétvégi kiadásaiban is Cristiano Ronaldo Madridba csábításáról cikkezik elsősorban.

A vízilabda európai fővárosában, Málagában - főleg, hogy az ibériai ország férfiválogatottja elvérzett a csoportselejtezőkben - többnyire legfeljebb sorok jutnak még a helyi lapokban is a magát egészen az Eb-döntőig elverekedő - ott azonban vereséget szenvedő - női együttesnek, a kiemelt téma változatlanul a Manchester United portugál zsenijének Madridba édesgetése.

Ronaldo állítólag akár azonnal jönne is, csakhogy a dolog nem annyira egyszerű, hiszen tartós élő szerződés köti őt az angol elitcsapathoz, amely szinte semmi pénzért nem akar túladni a Bajnokok Ligája és az angol bajnokság megnyerésében egyként nagy érdemeket szerzett támadóklasszisán. Azért a "szinte", mert a spanyol médiában tartja magát a százmillió eurós summa, amennyiért állítólag azért csak elengednék a játékost az MU-tól, s a tranzakcióhoz még a Realnál is hiányzó pénzt többek között Robinho eladásából teremtené elő a királyi klub. A brazil kiválóságért a kalkuláció szerint 36 millió is befolyhat (vélhetően a legaktívabb kérőtől, a londoni Chelsea-től), de addig az ő eladását sem akarják közhírré tenni, amíg nincs véglegesítve Ronaldo átigazolása.

Hogy mennyire megérné a portugálnak is a spanyol fővárosba költöznie, azt a legolvasottabb sportnapilap, a Marca éppenséggel egy másik világsztárral, David Beckhammel bizonygatja. Nevezetesen az újság főszerkesztője és egyik kollégája ruccant át Los Angelesbe, a jelenleg a helyi Galaxyt erősítő korábbi Real-csillagot megszólaltatni a fővárosiak "ronaldósítási" szándéka ügyében. Beckham a lap kétrészes riportjának a szombati szám első három oldalát elfoglaló nyitócikkében hosszasan méltatja a portugált, akit nemes egyszerűséggel a világ jelenlegi legjobb labdarúgójának nevez.

"Biztos, hogy hatalmas nyereség lenne a Real és szurkolóserege számára, ha sikerülne leszerződtetni őt, ami azonban nem egyszerű feladat, hiszen a Manchester United ugyanolyan nagy klubja a világfutballnak, mint a Real Madrid. Viszont az is tény, hogy minden játékos álma a Realban játszani... Vele meg tudná nyerni a csapat a Bajnokok Ligáját is" - jelentette ki Beckham.