Vágólapra másolva!
Mivel az angol válogatott nem jutott ki a 2008-as Európa-bajnokságra, így aztán a Manchester Unitedet viszonylag kevés futballista képviselte a kontinensviadalon. Ott volt viszont a francia balhátvéd, Patrice Evra is, aki meglehetősen messzire jutott azóta, hogy 27 évvel ezelőtt Afrikában meglátta a napvilágot.

A Manchester United balhátvédjének meglehetősen mozgalmas gyermekkora volt, hiszen a szenegáli fővárosban, Dakarban született 1981. május 15-én, de még egyesztendős sem volt, amikor családjával Európába költözött. Édesapja (aki egyébként négyszer is megházasodott, és összesen 24 gyermeke született - Evrának összesen hét édestestvére van) ugyanis a külügyminisztériumban dolgozott, és először Belgiumba, majd pedig Franciaországba került.

A kis Patrice végül Párizs egyik külvárosában, Les Ulisban nőtt fel - ugyanott, ahol a francia válogatott jelenlegi legnagyobb sztárja, Thierry Henry is. A két focista gyermekkora óta ismeri egymást, és sokszor játszottak egymás ellen tinédzserként, de útjaik hamar elváltak, hiszen Henry az AS Monaco utánpótlásához került be, míg Evra először a Paris Saint-Germainnél próbálkozott.

A párizsi egyesületnél Patrice csatárként szerepelt, de a klubnál nem tartották elég tehetségesnek, így aztán még 17 esztendős sem volt, amikor úgy tűnt: soha nem lesz belőle profi futballista. A labdarúgástól persze nem akart elszakadni, így örömmel vette, amikor egyik barátja elhívta őt egy kispályás tornára, ahol aztán egy önmagát olasz játékosügynöknek mondó férfi felfigyelt rá, és meghívta próbajátékra Olaszországba.

Forrás: Getty Images

Az ajánlat ugyan csak a sokadosztályú, ráadásul szicíliai Marsalához szólt, de Evra úgy érezte, hogy ez élete legnagyobb lehetősége. A marsalaiaknak tetszett az ifjú tehetség, és szerződést ajánlottak neki, és elmondták, hogy mikor kell jelentkeznie a csapat edzőtáborában egy észak-olaszországi városkában - ráadásul a pénzt is odaadták neki, hogy Párizsból oda tudjon vonatozni.