Vágólapra másolva!
Megtámadták a Sparta Praha küldöttségének egy csoportját Zágrábban, a Dinamo elleni, csütörtöki labdarúgó UEFA-kupa-mérkőzés előestéjén.

Négy elöljáróra és a csapattal tartó négy testőrre rontott rá - esti sétájuk során - mintegy húsz álarcos, baseballütős férfi. Az öt percig tartó verekedésben többen könnyebb sérüléseket szenvedtek és kórházi ellátásra szorultak.

"Szerencsére hozzá vagyunk szokva az ilyesmihez, ha nem így lenne, rosszabbul is végződhetett volna a támadás" - nyilatkozott az egyik testőr.

A mérkőzés körül már eleve felfokozott a hangulat annak nyomán, hogy a cseh alakulat keménymagja egy augusztusi bajnoki mérkőzésen zászlófelirattal Radovan Karadzic korábbi boszniai szerb vezetőt és az ugyancsak háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnokot éltette, amivel aligha szereztek barátokat a zágrábi együttes drukkerei körében.

Jakub Otava, a cseh klub szóvivője az elutazás előtt azt mondta, körülbelül száz szurkoló tart velük, közülük többekkel beszéltek, az elhangzottak alapján pedig remélik, nyugalomban fog lezajlani a mérkőzés.