Vágólapra másolva!
A José Mourinho által irányított FC Internazionale egyelőre a várakozásoknak megfelelően, remekül szerepel, és a szakvezető által preferált 4-3-3-as szisztémában különösen a támadósorba kerülésért nagy a küzdelem. Hernán Crespo januárban szinte biztosan távozik.

A középcsatár posztján egyelőre Zlatan Ibrahimovic számít az első számú játékosnak, de ebben a pozícióban Mourinho rendelkezésére áll Adriano, Julio Cruz és Hernán Crespo is.

Utóbbi ebben a szezonban még egyáltalán nem kapott lehetőséget, és az Inter be sem nevezte őt a Bajnokok Ligájára, sőt, a nyáron szívesen megvált volna tőle, azonban az argentin csatár mind a Palermo, mind a Sampdoria ajánlatára nemet mondott, és így Milánóban "ragadt".

Ha azonban nem változik a helyzete, akkor januárban szinte biztosan távozik az Intertől, hiszen elmondása szerint nagy álma, hogy szerepeljen a 2010-es világbajnokságon, ám amíg nem kap rendszeresen játéklehetőséget klubjában, addig az albiceleste szövetségi kapitánya, Alfio Basile nem számít rá. Crespo ugyanis a tavalyi Copa América óta egyszer sem szerepelt hazája nemzeti csapatában.

Érdeklődőkben persze nincsen hiány, a focista szívesen maradna Olaszországban, de nagy kérdés, hogy azok után, hogy a csatár a nyáron elutasította a Palermót és a Sampot, továbbra is kapkodnak-e majd érte az olasz klubok.

Az AS Romát mindenesetre rendszeresen kapcsolatba hozzák vele, és a legújabb híresztelések szerint a skót Celtic FC is szívesen megszerezné, és a Kelták ajánlata annyiban csábító lehet Crespo számára, hogy így tavasszal akár még a nemzetközi porondon is játszhat.

Egy különleges záradék értelmében csak 100 millió euróért válthat klubot szerződésének lejárta előtt Karim Benzema, az Olympique Lyon futballsztárja. A Ligue 1 legutóbbi gólkirályát 2013-ig köti megállapodása a francia bajnokcsapathoz.

"Törvényellenes lett volna, ha a munkaszerződésében szerepeltetjük ezt a záradékot, amely voltaképpen egy magánjogi kiegészítés" - közölte Jean-Michel Aulas, az OL elnöke, hozzátéve: a jelenleg 21 éves Benzemával akarják megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A VfL Wolfsburg három évvel meghosszabbította csatára, Mahir Saglik szerződését. Az Arsenal FC svájci védője, Johan Djourou új, hosszú távú kontraktust írt alá a klubbal.

A Sporting CP montenegrói középpályását, Simon Vukcevicet a Tottenham Hotspur és a Bolton Wanderers is szeretné megszerezni.

Az AS Roma nem tett le az Ajax Amsterdam csatrának, Klaas Jan Huntelaarnak a leigazolásáról. A Liverpool FC hamarosan új szerződést ajánlhat dán középhátvédjének, Daniel Aggernek.

A Bayer Leverkusen érdeklődik az FC Basel fiatal svájci csatára, Eren Derdiyok iránt.

www.infosport-focivilag.hu