Vágólapra másolva!
Bár a Barcelona Samuel Eto'o duplájával már az első félidő 23. percében 2-0-ra vezetett a Betis ellen, végül csak Eidur Gudjohnsen hajrágóljával gyűrte le a szívósan harcoló sevillai gárdát. A Real Madrid a triplázó Rafael Van der Vaart vezérletével 7-1-re elgázolta a Sporting Gijont, amely a hétvégén a Barcelonától szenvedett 6-1-es vereséget. A Villarreal négy perc alatt lerendezte a Santandert, és ezzel maradt az élen, szintén örülhetett a Sevilla és az Atlético Madrid is.

Nem kellett sokat várnia a Nou Camp népének a Barcelona vezetőgóljára a Betis ellen, a 17. percben Eto'o tolt egyet a labdán a 16-osnál, aztán jobbal iszonyatos erejú bombát eresztett meg, ami a lécről vágódott a hálóba, Castro kapus a kezét sem tudta felemelni. A félidő derekán növelték előnyüket a katalánok, Messi szedte szét a vendégvédelem bal oldalát, majd középre gurított, és Eto'o közelről pörgetett a hálóba.

Szinte rögtön szépíthetett volna a Betis, Emaná estében elengedett lövése azonban csak a lécet borotválta le. Fölényben játszott a Barca, de a fordulás után feljavultak a vendégek, és helyzetek után gólig is eljutottak, Monzón szabadrúgása talált utat a bal alsóba a szétugró sorfal miatt. Sőt, nyolc perccel később Sergio Garcia passza után José Mari szépen bökött alá a labdának, amibe Victor Valdés csak beleütni tudott.

Az utolsó szó mégis a Barcáé volt, Daniel Alves jobboldali beadása után a csereként pályára lépett Gudjohnsen estében, dropból rúgta vissza a labdát a bal sarok irányába, Castro kapus talán azt hitte, hogy mellémegy, ám szomorúan konstatálhatta, hogy a bőrgolyó oda ment, ahova az izlandi tervezte. Ha nem is olyan könnyen, mint amilyennek az első félidő elején tűnt, de végül nyert a Barca, másodszor a bajnokságban.

A Villarreal már három diadalnál tart, a Sárga Tengeralattjárónak becézett gárda ezúttal a Santandert fektette kétvállra, a fontos kérdések a 28. és a 32. perc között eldőltek, ekkor szerezte a két gólt az előző idény ezüstérmese. Az Osasuna annak ellenére nem bírt a Deporral, hogy majdnem egy félidőt emberelőnyben játszott, a pamplonaiaknál Vadócz Krisztián nem jutott szóhoz.

A Sporting Gijon hétvégén otthon kapott ki 6-1-re a Barcelonától, de a 4. fordulóban még ennél is rosszabbul járt, mert a Bernabéuban egy hetesbe szaladt bele. A gólok sorát Van der Vaart nyitotta, amikor Raúl megcsúsztatta De la Red passzát, a holland pedig kapásból kilőtte a bal sarkot. Aztán ismét Van der Vaart villant, Higuaín beadása után szenzációs mozdulattal, sarokkal húzta a kapuba a labdát. Higuaín gólpassz után maga is betalált, Robben előkészítése után belsőzött a bal alsóba, így 3-0 volt az első félidő.

A másodikból még alig telt el egy perc, amikor Van der Vaart egy okos gurítással hozta össze a mesterhármast, majd Robbent ugratta ki mesterien, aki elgurított Sánchez mellett. 5-0-nál jött a Gijon szépítése, egy visszagurított labdát Kike Mateo zúzott a rövidbe. De ekkor még hátravoltak Raúl percei, a madridi kapitány előbb egy kipattanót terelt a kapuba közelről, majd egy Saviolával bemutatott kényszerítőzés után emelte át gyönyörűen a vendégkapust, kialakítva a 7-1-es végeredményt.

Primera División, 4. forduló:
Barcelona - Betis 3-2 (2-0)
gól:
Eto'o (17., 23.), Gudjohnsen (80.), illetve Monzón (59.), José Mari (67.)

Osasuna - Deportivo La Coruna 0-0
piros lap:
De Guzman (Deportivo, 53.)

Villarreal - Racing Santander 2-0 (2-0)
gól:
Capdevila (28.), J. Llorente (32.)

Real Madrid - Sporting Gijon 7-1 (3-0)
gól: Van der Vaart (18., 33., 47.), Higuaín (37.), Robben (52.), Raúl (59., 64.), illetve Mateo (54.)

Sevilla - Espanyol 2-0 (0-0)
gól:
Maresca (57.), Chevanton (85.)

Getafe - Atlético Madrid 1-2 (0-1)
gól:
Albín (75.), illetve Sinama Pongolle (29.), Cortés (82., öngól)

csütörtökön játsszák:
Málaga - Valencia 20
Mallorca - Numancia 20
Recreativo Huelva - Athletic Bilbao 20
Valladolid - Almería 20

Az élcsoport:
1. Villarreal 4 6-2 10 pont
2. Real Madrid 4 14-6 9
3. Atlético Madrid 4 11-3 9
4. Sevilla 4 7-4 8
5. Barcelona 4 10-5 7
6. Valencia 3 6-2 7