Vágólapra másolva!
Utoljára az 1977-78-as szezonban rajtolt olyan gyengén a Bayern München labdarúgócsapata, mint idén. A bajorok akkor 6 forduló alatt 5 pontot szereztek, s mindössze a 13. helyen álltak, innen a szezon végére csupán egy pozíciót sikerült javítaniuk. A mostani 8 pont és 9. hely sem kecsegtet semmi jóval, Jürgen Klinsmann vezetőedző még keresi az ideális csapatot, miközben Uli Hoeness a rotációs rendszert szapulja.

A Werder Brementől elszenvedett 5-2-es vereség után Hannoverben is kikapott a Bayern München együttese (az észak-német csapat egyetlen gólját Huszti Szabolcs szerezte). A bajor média már nemcsak azon kesereg, hogy utoljára 1988-ban kapott ki riválisától a Bayern, hanem amiatt is, hogy 31 éve nem kezdte ilyen pocsékul a szezont az együttes.

1977-78-ban a csapat úgy állt hat forduló után a 13. helyen, hogy mindössze egy győzelmet ért el (4-2 a St. Pauli ellen), háromszor ikszelt (Stuttgart 3-3; Bremen 1-1; Bochum 1-1) és kétszer kikapott (Düsseldorf 2-4; Köln 0-3).

A hétvégi, hannoveri zakót követően Uli Hoeness menedzser is hallatta hangját, kritizálva Jürgen Klinsmann vezetőedző rotációs rendszerét, amelynek köszönhetően Franck Ribery, Lukas Podolski és Bastian Schweinsteiger a kispadon kezdett (utóbbi ott is maradt), Lúcio és Ze Roberto még oda sem ülhetett le.

"A tabellára pillantok, s ideges leszel. Túl sok csapat van előttünk, ami bosszant" - jegyezte meg Uli Hoeness, a Bayern menedzsere, hozzátéve, nem ért egyet a rotációs szisztémával.

A The Timesban közben érdekes szempontból közelítik meg a Bayern szereplését, a szakíró ugyanis nem érti, hogy a német válogatottnál 4-4-2-es szisztémával vb-bronzig jutó Klinsmann miért tért át arra a 3-5-2-es rendszerre, amelyet alig játszanak már Európában.

"Körülnézve a kontinensen maroknyi csapatot találni csupán, amely ezt a rendszert alkalmazza. Sőt, a Bajnokok Ligája 32-es mezőnyében is a Bayern az egyetlen. Lehet magyarázkodni, de tény, a csapat hat Bundesliga-mérkőzés után nyolc pontjával a középmezőnyben helyezkedik el, ez nem olyan teljesítmény, ami elvárható a bajor órástól" - áll az elemzésben.

A Bayern kedden hazai pályán a francia Lyont fogadja Bajnokok Ligája-mérkőzésen.