Vágólapra másolva!
José Mourinho még csak pár hónapja irányítja az Inter gárdáját, de a szókimondó stílusáról híres mester máris konfliktusba keveredett az olasz sportsajtó nagy részével: az újságírók azt vetették a szemére, hogy a gárda semmivel sem játszik jobban, mint elődje, Roberto Mancini keze alatt.

Tény, hogy a Mourinho által favorizált 4-3-3-as szisztéma eddig nem nagyon működik az Internél, aminek egyik fő oka az, hogy a kifejezetten a mester kérésére igazolt szélsőknek nem megy a játék. Sem Ricardo Quaresma, sem pedig Mancini nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit vártak tőle, így aztán nem meglepő, hogy a pletykák szerint a klub már januárban szeretne újabb focistát igazolni erre a posztra.

A portugál edző állítólag egy olyan játékost szeretne megszerezni, akit jól ismer, hiszen korábban már dolgozott a keze alatt: a Chelsea francia középpályásáról, Florent Maloudáról van szó.

A gall labdarúgót tavaly nyáron Mourinho vitte a londoniakhoz, azonban a portugál menesztését követően Avram Grant irányítása alatt a focista nem váltotta meg a világot. Most viszont Luiz Felipe Scolari keze alatt sokkal jobban megy neki a játék, és jelenleg alapembernek számít a Chelsea-ben: eddig a szezonban minden egyes bajnokin pályára lépett, és már két gólt is szerzett.

Az olasz lapok szerint az Inter tízmillió fontnak megfelelő összeget ajánlana Maloudáért, azonban kicsi a valószínűsége, hogy a Chelsea hozzájárul a transzferhez - arról nem is beszélve, hogy a játékos maga is kijelentette: jól érzi magát a Stamford Bridge-en, és szeretné kitölteni a 2011-ig szóló kontraktusát.

További átigazolási hírek:
A Hamburg holland védője, Joris Mathijsen 2012-ig meghosszabbította szerződését. Az Olympique Marseille albán középpályása, Lorik Cana iránt a Bayern München is érdeklődik.

A Hannover magyar középpályásáért, Huszti Szabolcsért az orosz Szaturn Ramenszkoje jelentkezett be.

A Lecce leigazolta a Panathinaikosz csatárát, Dimitriosz Papadopuloszt, aki januárban csatlakozik új klubjához.

Az AC Milan érdeklődik a Bayern München fiatal brazil védője, Breno iránt. Az Aston Villa kiszemeltje a Sporting Gijón balhátvédje, Roberto Canella.

A mexikói Santos Laguna ecuadori csatárát, Cristián Benítezt a Wigan Athletic szeretné leigazolni.

www.infosport-focivilag.hu