Vágólapra másolva!
Az Internazionale 1-0-ra legyőzte a Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának csúcsrangadóján, így hat pontra növelte előnyét a tabellán a nagy riválissal szemben. A nap másik mérkőzésén a Fiorentina hátrányból fordítva verte az Udinesét.

A Serie A-ban a Premier League-től eltérően nem négy, hanem csak három klasszikus nagycsapat van, ezáltal az egy idényre jutó igazi rangadók száma is kevesebb, mint az angol bajnokságban.

Az egyik ilyen csúcsra szombaton este került sor, amikor a címvédő és listavezető Internazionale a szezon eleji hullámvölgyből nem is egyszerűen kikecmergő, hanem valósággal kirobbanó, bombaformában lévő Juventust fogadta.

Hazai részről a meccsre a tőle megszokott stílusban hangoló Jose Mourinho a kezdőcsapatba jelölte a vele sokáig fasírtban lévő Adrianót, míg a másik oldalon meglévő egyetlen kérdésre (miszerint Camoranesi, vagy Marchionni?) Claudio Ranieri Marchionnival válaszolt.

Támadólag, de korántsem elsöprő lendülettel kezdett az Inter, érezhető volt, hogy Ibrahimovicék tisztában vannak vele: nem lehet fejetlenül nekirontani a Juvénak. Bár vibrált a levegő a pályán, a mérkőzés szerencsére nem ment át rugdosódásba, sőt kimondottan sportszerű keretek között zajlott (Muntari ugyan egy kicsit megfegyelmezte a tizenhatoson belül műeső Marchionnit, de ennyi egy ilyen meccsen a játékvezető szerint is belefért).

A negyedik percben Tiago próbálta megállítani Stankovicot, azonban szerencsétlenségére aláfordult a bokája, így számára korán véget ért a mérkőzés, Marchisio érkezett a helyére.

Az első komolyabb helyzet Stankovic előtt adódhatott volna, azonban az egyedül kapura törő szerb középpályás kicsit lassúnak bizonyult, így a kétségbeesetten visszafutó Chiellini végül szögletre tudott menteni előre.

A 33. percben Legrottaglie vétett el egy labdát a felezővonalnál, Ibrahimovic kapura húzott, de ziccerben a szöget jól záró Manninger mellett végül a bal kapufa mellé bombázott.

A másik oldalon a csereként beállt Marchisio nézte ki magának a bal felső sarkot, azonban ravasz nyesését Julio Cesar szögletre piszkálta. A félidő hajrájában Maicon vezérletével még rendezett egy kis lőgyakorlatot az Inter a torinói kapu előtt, azonban a hosszú ideje sérült Buffont helyettesítő Manninger állta a sarat, így gól nélkül zárult az első félidő.

A második félidőben sokáig semmi, aztán egy jócskán fölészálló Adriano-fejes, majd egy kihagyhatatlannak tűnő Ibrahimovic-helyzet, a svéd azonban ballal tőle szokatlanul sután lőtt a kapu mellé.

És mielőtt kedvét szegte volna a hazai csapatnak a meccs hiábavalónak tűnő felpörgetése, jött Ibrahimovic, akinek középre lőtt labdáját a hosszú oldalon ijesztő magányban érkező Muntari passzolta a kapuba.

Ranieri beküldte Iaquintát, de nem nyakigláb cserecsatár járt közel az egyenlítéshez, hanem Del Piero, akinek sarokra tartó fejesét nagy bravúrral védte Julio Cesar.

A végén próbálkozott ugyan a Juve, de egyenlítenie nem sikerült, így az Inter hat pontra növelte előnyét a tabellán a nagy riválissal szemben.

Serie A, 13. forduló:
Internazionale - Juventus 1-0 (0-0)
gól:
Muntari (72.)

Fiorentina - Udinese 4-2 (0-1)
gól:
Mutu (52., 11-esből), Montolivo (63., 78.), Gilardino (79.), illetve Flores (29.), Di Natale (83., 11-esből)
piros lap: Comotto (90., Fiorentina)