Vágólapra másolva!
Julio Romero, a korábbi élvonalbeli Levante labdarúgócsapatának elnöke szerint nemcsak a spanyol másod-, hanem az első osztályban is bundáztak.

A sportvezető szerint a spanyol szövetség (RFEF) irányítói is tudtak arról, hogy a 2006/2007-es szezon utolsó fordulójában a már korábban kiesett Levante 2-0-ra nyerni hagyta az Athletic Bilbaót, amely így kiharcolta a bennmaradást és az utolsó három meccsét megnyerő Celta Vigo búcsúzott a Primera Divisióntól.

A Popular TV nevű kereskedelmi televízió birtokába jutott egy hangfelvétel, melyen Romero arról beszél: csapatának muszáj veszítenie, mert az RFEF elnöke, Angel Maria Villar pártoló tagja az Athleticnek. Ha a Levante nem adja le a pontokat, akkor a klub örökre a bilbaóiak halálos ellensége lett volna.

Nyilvánosságra került egy másik rögzített telefonbeszélgetés is, melyen Inaki Descarga, a Levante csapatkapitánya beszélget Romeróval a mérkőzés után. "Még több helyzetünk is volt a Bilbaónál, senkinek eszébe sem jut, hogy hagytuk nyerni az Athleticet" - mondta Descarga.

A futballista arról is beszélt, hogy a csapaton belül sokan nem értettek egyet a bundával. A gárda kapusának, José Francisco Molinának például ez volt az utolsó mérkőzése a profi futballban. Az Atlético Madrid és Deportivo La Coruna korábbi hálóőre nem akart bundázni és Descarga szerint élete talán legjobb formájában védett.

Az El País című lap úgy tudja, a Levante akkori szakmai stábjának egyik tagja már hónapokkal korábban jelezte, hogy az utolsó fordulóban - ha kell - előre megbeszélt eredmény születik majd. Hétfőn került nyilvánosságra egy másik felvétel, mely szerint a Málaga idén júniusban a másodosztályú pontvadászat utolsó fordulójában megvette a Tenerife elleni meccset és ennek köszönhette 2-1-es sikerét, illetve a feljutást.

Az RFEF az ügyészségnél tett feljelentést és kérte a történtek kivizsgálását.