Vágólapra másolva!
Heti álomcsapatunk különlegessége, hogy ismét akad magyar játékos a kiválasztottak között Fülöp Márton személyében - és az a focista is ott van a tizenegyben, akinek végül sikerült bevennie a portás kapuját. Az FC Barcelonából ketten is bekerültek a gárdába, amelyben két olasz, két brazil és két német játékos is található.

Kapus:
Fülöp Márton (magyar, Sunderland): Nem volt könnyű helyzetben a sunderlandi együttes, hiszen edzője lemondását követően kellett a Manchester United otthonába látogatnia, de a Fekete Macskák kis híján pontot szereztek. Ebben a magyar portásnak óriási szerepe volt, elvégre Fülöp remekül védett, és több angol orgánumnál is bekerült a forduló válogatottjába.

Hátvédek:
Daniel Alves (brazil, FC Barcelona): A katalánok továbbra is ellenállhatatlanul menetelnek a Primera Divisiónban, és a Valencia elleni rangadót is lenyűgöző magabiztossággal nyerték meg. A meccsen a jobbhátvéd Alves a pálya szinte minden pontján feltűnt, és elképesztő futómennyisége mellett góllal is kivette a részét a diadalból.

Nemanja Vidic (szerb, Manchester United): A sunderlandiek magyar portása, Fülöp Márton kis híján kifogott a Vörös Ördögökön, akik egészen az utolsó percig képtelenek voltak bevenni a vendégek hálóját. Ekkor azonban az addig is hibátlanul futballozó középhátvéd előrement, és egy kapufáról kipattanó labdát a hálóba passzolva megszerezte a három pontot érő találatot.

Stefan Buck (német, Karlsruher SC): A karlsruhei együttes a hét vége előtt kilenc forduló óta nyeretlen volt a Bundesligában, a Werder Bremen elleni győzelem tehát létfontosságú volt a csapat számára. A meccs előtt valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a győztes gólt éppen a középhátvéd Buck szerzi, aki ezzel a meccs főhőse lett.

Philipp Lahm (német, Bayern München): Csúcsrangadóra került sort a múlt héten a Bundesligában, amelyen sokáig úgy tűnt, hogy a TSG Hoffenheim folytatja remeklését, hiszen az újonc vezetett Münchenben. A Bayern azonban fordítani tudott, és ebből a szempontból létfontosságú volt a balhátvéd Lahm egyenlítő találata.

Középpályások:
Christian Maggio (olasz, Napoli): Nápolyban tovább folytatódhat a futball-láz, hiszen a gárda a hét végén hazai pályán 2-0-ra verte a Sienát, és így továbbra is negyedik helyen áll a tabellán. A csapat jobb oldali középpályása, Maggio gólja mellett fáradhatatlan mezőnymunkájával is rászolgált a mezőny legjobbja címre.

Deco (portugál, Chelsea): A londoni együttes új csúcsot állított fel Angliában azzal, hogy sorozatban 11. idegenbeli bajnokiját nyerte meg. A Bolton Wanderers elleni diadal során Deco nem csak a tőle már megszokott, rendkívül hasznos játékot mutatta be, hanem szerzett egy látványos, ollózós találatot is.

Forrás: AFP

Deco pazar mozdulattal szerzett gólt a Bolton ellen

Zvjezdan Misimovic (bosnyák, VfL Wolfsburg): A Farkasok remek hetet zártak, hiszen előbb az UEFA-kupában harcolták ki a továbbjutást a Portsmouth legyőzésével, majd a bajnokságban a Hannovert verték 2-1-re. Misimovics alaposan hozzájárult mindkét győzelemhez: az angolok ellen ő szerezte a győztes találatot, a Hannover ellen pedig az ő szabadrúgása nyomán született a mindent eldöntő gól.

Renato (brazil, Sevilla): Az andalúziai együttes a hét közben hozta a kötelező feladatot az UEFA-kupában, majd vasárnap este a bajnokságban bravúros győzelmet aratott a Real Madrid ellen. A brazil középpályás mind a két találkozón eredményes volt, Madridban ráadásul győztes találatot ért el.

Csatárok:
Thierry Henry (francia, FC Barcelona): A gall támadó Barcelonába igazolása óta sok kritikát kapott, azonban mostanában egyre inkább játékba lendül, és a Valencia elleni rangadón egykori önmagát idézte. Henry mesterhármast vágott a találkozón, a Barca pedig magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.

Forrás: AFP

Henry hazavitte magával a labdát, amivel összehozta a mesterhármast

Alberto Gilardino (olasz, Fiorentina): A firenzeiek óriási fogást hajtottak végre a nyáron, amikor megvették az AC Milan csatárát, hiszen Gilardino futószalagon ontja a gólokat a Violák színeiben. A hét végén a Torino ellen kétszer talált be, és így már 11 gólnál jár a Serie A-ban.