Vágólapra másolva!
Hiába áll az élen a Liverpool 16 forduló után az angol labdarúgó-bajnokságban, a vezetőedző, Rafael Benítez mégsem hiszi azt, hogy csapatáé lesz az aranyérem. A spanyol tréner úgy gondolja, nem tudnak versenyezni az Arsenal, Chelsea, Manchester United trióval.

A Liverpool jelenleg 37 ponttal vezeti a Premier League tabelláját, egy ponttal a megelőzve a második Chelsea-t, hattal az egy meccsel kevesebbet játszott Manchester Unitedot és nyolccal az Arsenalt. Rafael Benítez ennek ellenére jobbnak látta figyelmeztetni a Liverpool híveit, hogy ne tápláljanak hiú ábrándokat a bajnoki címet illetően, mert a csapat hosszabb távon nem tudja tartani a lépést három üldözőjével. A spanyol szakember a Liverpool vetélytársaihoz képest szerényebb anyagi helyzetével indokolta kijelentését a Sun című lapnak.

"Ahhoz, hogy bajnokok legyünk, az Arsenalnak, a Manchester Unitednek és a Chelsea-nek is el kell szúrnia a maga szezonját, ez pedig csak nagyon ritkán esik meg, úgyhogy nincs is értelme ebben reménykednünk, mert nem fog megtörténni" - mondta Benítez. "Mindhárom klub sokkal jobb pénzügyi lehetőségekkel számolhat, mint mi" - magyarázta a szurkolók egy részét vélhetően sokkoló prognózist a spanyol szakember.

Benítez 2004-ben vette át a Liverpool irányítását, a csapattal kétszer is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe és nyert egy FA-kupát, bajnoki címet azonban utoljára a Valencia mestereként ünnepelhetett. Benítez most azt állítja, a szerencsének abban a sikerben is nagy szerepe volt.

"A Liverpool és a Valencia számomra hasonló csapatok - ahhoz, hogy nyerjenek, a nagyobb kluboknak hibázniuk kell. Amikor a Valencia megnyerte a Primera Divisiónt, pontosan ez történt: a Real Madrid és a Barcelona is éppen átmeneti időszakot élt át, így jóval könnyebb volt odaérni a csúcsra."