Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetőedzői posztján a menesztett Bernd Schuster helyébe lépő Juande Ramos szerint a spanyol királyi gárda ledolgozhatja jelenleg 12 pontos hátrányát és megvédheti bajnoki címét.

Az új szakvezető januártól várja a "megváltást": "Sokkal versenyképesebbek leszünk azt követően, hogy felépülnek sérültjeink és az év eleji átigazolási időszakban két vagy három új játékos csatlakozik a kerethez" - nyilatkozta.

A tréner azzal együtt derűlátó, hogy a hétvégi bemutatkozása a Primera Divisiónban nem sikerült: a Real bő nyolcvan percig ellenállt ugyan, végül azonban 2-0-ra alulmaradt az ősi ellenfél, az FC Barcelona vendégeként a spanyol labdarúgás nagy presztízsű örökrangadóján, a szombat esti el clásicón. Egyebek között azért is, mert sérülés miatt nem állt rendelkezésre például a védelemből Pepe és Gabriel Heinze, a középpályán Mahamadou Diarra, elöl pedig az első számú gólfelelős Ruud van Nistelrooy. Utóbbi kettő ráadául hosszú hónapokra dőlt ki, ezért is akarja mielőbb megfelelően pótolni őket a fővárosiak vezérkara.

"Amikor teljessé válik a gárda, nemcsak újból erősek leszünk, hanem kellőképpen motiváltak is, és ha a Barca megbotlik, ha többször is hibázik, elfogyhat az előnye" - mondta a hétfői Asban megjelent interjúban, hozzáfűzve, hogy a Real számára a jelszó innentől adott: győzni minden meccsen!

A legnépszerűbb sportnapilapnak, a Marcának ugyancsak nyilatkozó spanyol szakember hangsúlyozta azt is, hogy ha játékosai ugyanabban a töretlen harci szellemben, ugyanolyan odaadással futballoznak a folytatásban is, mint tették azt a Camp Nouban szombaton, képesek lesznek eltüntetni a 12 pontos különbséget a Barcelonával szemben.

"Az elsődleges most számomra az, hogy sérültjeink visszatérjenek" - szögezte le Ramos. "Ha hiányzóink felgyógyulnak, egészen más lesz a csapatunk, olyan, amely képes megfelelni mind a hazai bajnokság, mind pedig a Bajnokok Ligája jelentette kihívásnak."

A leendő igazolásokat illetően nevekkel nem szolgált, a hiányposztokkal azonban igen: "Mindenekelőtt szélsőjátékosra és középső középpályásra van szükségem" - jelentette ki. - "Két nagyon harcos, a meccseken magát odatevő, minőségi játékos mielőbbi érkezésére számítok" - tette hozzá az As újságírójának érdeklődésére.

A Marca mindazonáltal már tudni véli, kikre gondolt Ramos, tudniillik fotóval ellátva kürtöli világgá, hogy a Real akár már ezen a héten megszerezheti magának a fiatal angol Ashley Youngot az Aston Villától, és/vagy a brazil Mancinit az olasz Internazionalétól.

A nehézséget az jelentheti, hogy Young "elcsábítása" akár 30 millió euróba is kerülhet, ennyit azonban a királyi klub nem akar fizetni érte. Mancini eleinte alapembernek tűnt a milánói elitalakulathoz a mostani idényre érkezett José Mourinhónál, időközben azonban jelentősen veszített "tetszési indexéből" a portugál vezetőedzőnél, így megszerezhetővé vált a Real számára - legalább is a Marca szerint.

Ami a középpályát illeti, a sportlap úgy tudja, hogy a "blancók" vezetése már ajánlatot is kért a Portsmouthtól Lassana Diarráért - a mali illetőségű Mahamadou Diarra francia névrokonáért -, akit állítólag 20 millió euróért engedne át az angol csapat a madridiaknak.