Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a román ügyészek Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ellen. A trénert bűnpártolással vádolják abban a korrupció-gyanús ügyben, amelyben George Becali, a Steaua Bucuresti futballklub tulajdonosa a fő vádlott.

Az ügy májusban robbant ki. A román élvonal 2007/2008-as idényének utolsó fordulója előtt a Steaua egy ponttal volt lemaradva az akkori éllovas kolozsvári CFR 1907 mögött. A kolozsváriaknak a helyi riválisukkal, az Universitateával szemben kellett megküzdeniük a bajnoki cím megszerzéséért, végül győztek, így bajnokok lettek.

Közvetlenül a mérkőzés után a rendőrség letartóztatott több olyan személyt, aki Becalihoz és az Universitatea csapathoz állt közel, és akiknél egy bőröndben 1,7 millió euró készpénzt találtak. Az ügyészek szerint Becali ennyi pénzt adott a kolozsvári Universitatea játékosainak, ezzel ösztönözve őket arra, hogy legalább egy döntetlent érjenek el a CFR-el szemben.

Ez az eredmény, illetve CFR-vereség a Steauát segítette volna a bajnokság megnyeréséhez, ami a Bajnokok Ligája főtábláján biztosított volna helyet neki úgy, hogy nem kellett volna selejtezőmérkőzést játszania. Becalit az ügyészek egyebek között megvesztegetéssel vádolják.

Victor Piturca úgy került az ügybe, hogy Becali a botrány kirobbanása után olyan telekvásárlási előszerződést mutatott be, amelyet tanúként a szövetségi kapitány írt alá. Becali azt állította, hogy a pénzzel ezt az ingatlan-tranzakciót akarta kifizetni. Az ügyészek szerint azonban ez hamis dokumentum, hiszen nem tükrözi a felek valós szándékát. Az ügyészek szerint Becali valójában ezzel a dokumentummal akarta magát tisztára mosni, ezért Piturcat bűnpártolással vádolják.