Vágólapra másolva!
Az alkohol- és drogproblémákkal küszködő Paul Gascoigne volt futballsztárnak saját bevallása szerint már csak egyetlen esélye van arra, hogy kilábaljon a bajból.

A 41 esztendős botrányhős jelenleg egy dél-angliai rehabilitációs klinikán igyekszik felülkerekedni önmagán, és amint azt a Sun című lapnak bevallotta, ha ez nem sikerül neki, élete már biztosan nem kerülhet vissza a normális kerékvágásba, sőt, amennyiben visszaesne, az a közeli halálát is jelentené egyben.

"Ez az utolsó esélyem. Egy barátom azt mondta, több életem van, mint egy macskának. Ez igaz, de mostanra eljutottam az utolsóhoz - közölte a korábbi angol válogatott játékos.

"A 2008-as év szörnyű volt a számomra. Az alkohol többször is majdnem megölt. Az pedig, hogy hivatalosan a mentális betegek közé kerültem, mindennél rosszabbul érintett. Meghalt belőlem valami. A jelenlegi kezelés abban különbözik az előzőektől, hogy most tudom, végig kell csinálnom. Hogy nem szabad egyetlen kortyot sem innom, különben meghalok."

Gascoigne ekkor még a futball miatt került a hírekbe:


Regan Gascoigne, a futballista 12 éves fia december végén a Channel Four tv-csatorna egyik műsorában azt mondta, hogy az alkoholizmussal és mentális problémákkal küzdő apja hamarosan meg fog halni és "csak időpocskolás lenne, ha segítenének rajta".

"Ha kívánhatnék valamit, akkor azt kívánnám, hogy hagyjon el bennünket. Lehet, hogy nagy futballista volt, ám ebből nem következik, hogy apának is jó lett volna" - fogalmazott a gyerek.

Az 57-szeres válogatott Gascoigne pályafutása során számos elitklubban megfordult: a Newcastle Unitedben kezdte, majd szerepelt a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is. Karrierje - részben botrányai, iszákossága és falánksága miatt - az 1990-es évek végén szakadt meg.