Vágólapra másolva!
 

A tavaly UEFA-kupát és európai Szuperkupát nyert Zenit Szankt-Petyerszburg labdarúgói közül Andrej Arsavin a legkeresettebb a nemzetközi játékospiacon, de nem ő az egyetlen orosz focista, akiért januárban nagy pénzt fizethetnek.

A szentpéterváriak csatára, Pavel Pogrebnyak szintén új csapathoz kerülhet a napokban: a támadó iránt, akinek sérülés miatt ki kellett hagynia a tavalyi Európa-bajnokságot, több topligás egyesület is érdeklődik.

A legkomolyabbnak az Everton szándékai tűnek: a liverpooliaknak mindenképpen támadóra van szükségük, hiszen szinte az összes csatáruk sérült. Yakubu Aiyegbeni és Luis Saha is hosszú időre kidőlt a sorból, így David Moyesnek csak ifistái maradtak a támadó részlegben. A klub többször is megfigyelőt küldött a Zenit mérkőzéseire, és a hírek szerint szívesen látná Pogrebnyakot a csapatában - azonban a liverpooliaknak komoly vetélytársai akadhatnak a csatár aláírásáért folytatott küzdelemben.

A Serie A-n kívül mindegyik topligából van érdeklődés a támadó iránt: Spanyolországból a Villarrealt és a Sevillát hozták kapcsolatba Pogrebnyakkal, Németországból pedig a Schalke 04 szeretné megszerezni - a gelsenkircheniek dolgát akár meg is könnyítheti az a tény, hogy fő szponzoruk, a Gazprom egyben a Zenitet is támogatja.

Az Everton első számú riválisa azonban az Olympique Marseille lehet, amely szintén csatárkeresőben van, és úgy tűnik, hogy Eric Gerets leginkább az orosz támadó leigazolását látja üdvözítőnek. Pogrebnyak ügynöke elárulta, hogy az Everton mellett már az OM is felvette vele a kapcsolatot, vagyis ezen két gárda érdeklődése immár komolynak mondható.

A Manchester City szeretné megszerezni a Chelsea balhátvédjét, Wayne Bridge-et. Az Internazionale francia középpályása, Olivier Dacourt a Bolton Wanderersben köthet ki.

Az AS Roma középpályását, Simone Perrottát az Olympique Lyonnal hozták kapcsolatba. A Tottenham Hotspur a Porto uruguayi támadójával, Cristián Rodríguezzel erősítene.

A Newcastle United kameruni középpályása, Geremi a török Besiktasban folytathatja pályafutását. A Paris Saint-Germain érdeklődik a Sampdoria svájci középpályása, Reto Ziegler iránt.

www.infosport-focivilag.hu