Vágólapra másolva!
Raúl sarkazós góllal ünnepelte 500. bajnokiját, Messi és Del Piero a három pontról döntött látványos módon, Pato honfitársát vágta át, Commons az angol Ligakupa Dávidja lett, Arteta megrúgta erőből, Román okosan emelt. Nézze meg az elmúlt hét tíz legszebb gólját, és szavazzon arra, amelyik elnyerte tetszését!

Alessandro Del Piero lassan állandó szereplője lesz összeállításunknak, a Juve sztárja nem meglepő módon ismét egy szabadrúgással került be, rúgott ő már ennél sokkal szebbet is, de azért a Siena elleni csavarásnak is ott a helye a hét legprímább góljai között. Ráadásul a látványosság mellett a Juve szempontjából fontosabb volt, hogy győzelmet ért a gól, amivel a Zebrák közelebb kerültek a meglepetésre ikszelő Interhez.

195801outform.html400350


A Milan is csak egy ponttal gazdagodott, pedig a piros-feketék is szerették volna kihasználni a városi vetélytárs botlását. Igaz, Rómából nem olyan könnyű elvinni mind a három pontot, de a második félidő elején úgy tűnt, nyerhet a Milan, hiszen Alexandre Pato révén gyorsan sikerült fordítani egygólos hátrányból. A kis brazil duplájának második darabja volt a szebb, amikor labdával simán lefutotta Mexest, aztán éles szögből Doni fölött a hálóba emelt.

195802outform.html400350


Nagyon közel állt az Osasuna ahhoz, hogy elkapja a spanyol bajnokságot magasan vezető Barcelonát, a katalánok azonban az utolsó tíz percben két gólt szereztek, és ezzel 3-2-re behúzták a meccset. Ahhoz, hogy a rekordot jelentő sorozatban nyolcadik idegenbeli fellépését is sikerrel zárja a Barca, nagyon kellett Lionel Messi zsenialitása, az argentin 21 méterről eleresztette a félelmetes balost, és a szépen kanyarodó labda a kapu jobb sarkába vágódva fosztotta meg a pontszerzés lehetőségétől Vadócz Krisztián csapatát.

195803outform.html400350


Ami a Barcának Messi, az a Real Madridnak Raúl, aki jubilált a hétvégén, 500. bajnokiját játszotta a fővárosi klub színeiben. A Real simán nyert a Mallorca otthonában, és Raúl góllal tette igazán emlékezetessé a jubileumot, igaz, Higuaín beadása után nem volt nehéz dolga, de a sarkazós megoldás méltó volt a madridi csapatkapitány ünnepéhez.

195804outform.html400350


A Betisnek nagyon fontos lett volna, hogy otthon nyerjen a Málaga ellen, mivel ezzel kicsit levegőhöz jutott volna az alsóházban, de a napos partiak elvitték mindhárom pontot, igaz, a meccs nagy részében emberelőnyben futballoztak, sőt az utolsó félórában kilenc ember ellen. Az egyik renitens az az Emana volt, aki az első félidőben még góljával tűnt ki, szabadrúgásból óriási erővel bombázott a léc alá, a kameruni légiós középpályás létére már hét gólnál tart a bajnokságban.

195805outform.html400350


Hét közben a Király-kupában is rendeztek fordulót, a harmadosztályú Poli Ejido, amely az előző körben a Villarrealt ejtette ki, újabb élvonalbeli csapat trófeáját szeretné az övére tűzni. Az Espanyol azonban szívós ellenfél volt, és nem adta könnyen magát, Román Martínez például egy egészen brilliáns emeléssel alakította 2-2-re az állást.

195806outform.html400350


Az utolsó szó azonban a kiscsapaté volt, amely Chico révén kicsikarta a győzelmet, ráadásul nem éppen egy beszenvedett aprócska találattal, Chico ugyanis vagy 28 méterről lőtte szét a bal felsőt.

195807outform.html400350


Angliában is gyakran a kicsik vadászterülete a kupa, az FA-kupában a hatodosztályú Blyth Spartans csodára készült a Blackburn ellen, de a bajnokságban vérszegény Rovers véget vetett a Spártaiak álmának. A Blackburn ugyan nem sziporkázott, sőt, kifejezetten halványan teljesített, de kihasználta, hogy a futballban is az nyer, aki eggyel több gólt szerez ellenfelénél. Márpedig a Rovers Carlos Villanueva révén bevette a Spartans hálóját, a chilei balos kiflijét látva csak a Croft Parkban lelkesen drukkoló hazai szurkolók nem csettintettek.

195808outform.html400350


A Ligakupában ugyan csak az első felvonást játszották le, de itt megvolt a meglepetés, a Championshipben érdekelt Derby ugyanis megfricskázta a Manchester Unitedet. A Kosok ugyan nem biztosították be a döntőt, mivel csak egygólos előnyt kapartak össze, de az a részsiker így is több, mint amit várni lehetett. A győztes gól Kris Commons érdeme, aki nem akarta az ötösig cipelni a labdát, inkább rápörkölte és a 25 méteres lövéssel Kuszczak kapus nem tudott mit kezdeni.

195809outform.html400350


Szabadrúgással nyitottuk a sort, azzal is fejezzük be, az Evertonban profiskodó Mikel Arteta Del Pieróval ellentétben nem csavarta a labdát, hanem a sorfalból kiugró társak helyén lőtte el hatalmas erővel, az eredmény azonban ugyanaz lett, a Hull kapusának ugyanúgy csak az asszisztálás maradt, mint olaszországi kollegájának.

195810outform.html400350


Az előző héten Arjen Robben gólja nyerte el leginkább olvasóink tetszését.