Vágólapra másolva!
A tavaly nyár leghosszabb átigazolási szappanoperája Cristiano Ronaldo esetleges Real Madridba igazolása volt. A portugál klasszis több interjúban is elmondta, hogy szívesen szerződne a spanyol együtteshez, amely látszólag minden követ megmozgatott megvétele érdekében, de a Manchester United semmi pénzért nem volt hajlandó megválni a szupersztártól - úgy tűnt, hogy Sir Alex Ferguson elvi kérdést csinált a dologból.

A szakvezetőnek a jelek szerint sikerült meggyőznie Cristianót arról, hogy érdemes maradnia, így aztán a szélső augusztusban újabb interjút adott, amelyben hangsúlyozta, hogy mennyire tiszteli a Manchestert - ugyanakkor nem titkolta, hogy álmai között szerepel a Real Madridban futballozni.

A minap a világ legjobbjának is megválasztott játékos számára ez az álom akár már idén megvalósulhat - legalábbis ezt állítja az egyik legelismertebb angol szakíró, Guillem Balague a honlapján. Az újságíró a spanyol futball avatott ismerője, és remek a kapcsolata a Real Madrid vezetőségével, ráadásul nem nagyon szokott pletykákat terjeszteni, így véleményére mindenképpen érdemes odafigyelni.

Márpedig ő azt írja, hogy Cristiano Ronaldo mindenben megegyezett a madridiak elnökével, Ramón Calderónnal: a játékos évi 12 millió eurót keresne a spanyol fővárosban, és a nyáron akár átigazolási kérelmet is hajlandó lenne benyújtani. A Real pedig jelentős összeget elkülönített a szerződtetésre: Balague úgy tudja, hogy a madridiak akár 85 millió eurót is hajlandóak lennének kifizetni, amihez a különféle bónuszokkal akár további 20 milliót is összeszednek szükség esetén.

A Realnál annyira komolyan gondolják a dolgot - írja Balague -, hogy a télen nem is akarnak szélsőt venni, pedig már közel álltak a megegyezéshez a Wigan Athletickel Luis Valencia ügyében.

További átigazolási hírek:
A Newcastle United az FC Porto középpályásával, Raúl Meirelesszel erősítene. A Palermo ausztrál középpályását, Mark Brescianót a Fulham és a Middlesbrough is figyeli. A Nürnberg görög támadója, Angelosz Hariszteasz a West Bromwich Albionban köthet ki. A Schalke 04 védőjét, Sebastian Boenisch-t az Atlético Madriddal hozták kapcsolatba. A Polonia Warszawa védője, Tomasz Jodlowiec közel áll ahhoz, hogy a Napoliba igazoljon.

Az Olympique Marseille megszerezte Brandaót, a Sahtar Donyeck brazil labdarúgóját. A Torino a holland Twente svájci csatárával, Blaise Kufóval erősítene. A ciprusi Anorthoszisz Famaguszta francia szélsőjét, Vincent Labant-t a Valenciennes, a Grenoble és a Le Havre is figyeli. A Paris-SG kiszemeltje a lisszaboni Sporting orosz középpályása, Marat Iszmajlov. A Sevilla érdeklődik a Nancy marokkói védője, Michael Chretien iránt.

A Juventus szerződtetni szeretné Diegót, a Werder Bremen brazil labdarúgóját. A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint a torinói gárda vezetősége 25 millió eurót ajánl a 23 éves játékosért, akinek Pavel Nedvedet kellene majd pótolnia. "Diego éppen olyan játékos, amilyet szeretnék" - mondta Claudio Ranieri, a Juventus vezetőedzője. Diegónak 2011 nyaráig érvényes szerződése van a Werderrel, így nem lesz könnyű megszerezni őt. Amennyiben nem sikerül leigazolni, akkor a torinóiak vélhetően a Valenciát erősítő David Silvát, vagy az FC Liverpoolban futballozó Ryan Babelt veszik célkeresztbe.

www.infosport-focivilag.hu