Vágólapra másolva!
A Sampdoria és az Internazionale már a négy között jár az olasz kupában, miután a genovaiak büntetőkkel nyertek Udiniében, míg a milánóiak a Romát gyűrték le 2-1-re. Az Inter győztes gólját Zlatan Ibrahimovic szerezte, aki úgy tűnik, nem tud egyszerű gólt lőni, ezúttal egy egészen fura mozdulattal vette be a fővárosiak kapuját, igaz, a gólt megelőző fejesnél Samuel lesen volt, így bírói hiba is kellett a Mourinho-csapat sikeréhez.

Az erősen felejthető első játékrész után a második félidő elején kezdődött a tánc Udinében: a Fiorentinától érkezett Pazzini jó labdát kapott Padalinótól, és állítgatás nélkül lőtt, a labda ugyan megpattant Domizzi lábán, de irányt nem változtatott, és végül a jobb alsóban kötött ki.

Nyolc perccel később egyenlített az Udinese: a csereként beállt Sanchez esett el Ziegler mellett, Pierpaoli bíró pedig tizenegyest ítélt, amit Di Natale rúgott a jobb alsóba.

Di Natale a 89. percben ismételhetett volna, megint Sanchez harcolt ki büntetőt, de az Udinese csapatkapitánya ezúttal a jobb kapufát találta telibe. A hosszabbításban csak szenvedhettek a nézők, sok érdemleges nem történt, bár az indulatok gyakran előtörtek, a döntés a büntetőpárbajra maradt.

Az Udinese a Reggina ellen jól jött ki az orosz rulettből, most viszont nem, mert Mirante kapus D'Agostino és Pepe lövését is kivédte, így a négyből négyet értékesítő Samp jutott az elődöntőbe.

A másik szerdai meccsen az előző négy kiírás győztesei találkoztak, az Inter a Romát látta vendégül. Nem ismerkedtek a csapatok, egyből esmásnak estek, Vucinic révén a Roma talált először a kapuba, de a montenegrói center estében kézzel ütötte be a labdát, igaz, abban, hogy földre került azért volt szerepe Burdissónak és Samuelnek is, mindenesetre kifelé szabadrúgás volt az ítélet, és Vucinic még be is sárgult.

Fél perc múlva már vörösödhetett a római, de nem egy újabb bírói ítélet, hanem a társak bénázása miatt: Adriano ugyanis úgy vitte el a labdát, hogy közben Juan és Riise egymásnak szaladt, Cicinho pedig kétszer is elcsúszott, az Inter tékozló fiúja így zavartalanul gurított ballal a bal sarokba.

A 19. percben Stankovic pályázott az év góljára, jobboldali beadás után félfordulatból, kapásból lőtt, de a felső léc megmentette a Romát. Aztán Ibrahimovic is villant, de Artur a léc fölé segítette a svéd emelését, érett a második Inter-találat. Magához tért azonban a Roma és Toldónak Perrotta éles szögből eleresztett löketénél, valamint Brighi lapos próbálkozásánál is kapaszkodnia kellett. Riise távoli bombája és Júlio Baptista fejese viszont nem találta el a kaput, így az Inter vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A szünet után láthatóan csipkedte magát a Roma, de Ibrahimovic került először helyzetbe, brilliáns ollózása után azonban tíz centivel a jobb pipa mellett süvített el a labda. A 60. percben egyenlített a fővárosi alakulat, Brighi lekészített labdáját Taddei vágta izomból a léc alá 14 méterről.

Még ki sem örülték magukat a vendégdrukkerek, amikor megint vezetést szerzett az Inter: Cambiasso szabadrúgása után Samuel fejelt, de Artur nagy bravúrral védeni tudott, a kipattanót viszont Ibrahimovic akrobatikus mozdulattal, oxival tette be. A lassításból azonban kiderült, Samuel lesen volt a fejes előtt, így nagyot hibázhott az asszisztens és Orsato játékvezető.

A Roma mindent megpróbált, hogy kiharcolja a hosszabbítást, de Pizarro lövését Toldo kitolta, Aquilani pedig közelről az oldalhálóba kanalazott, így az Inter jutott a négy közé, ahola Sampdoriával találkozik.

olasz kupa, negyeddöntő:
Udinese - Sampdoria 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 1-4
gól:
Di Natale (63., 11-esből), illetve Pazzini (55.)

Internazionale - Roma 2-1 (1-0)
gól: Adriano (10.), Ibrahimovic (62.), illetve Taddei (61.)

a további program:
csütörtök:
Lazio - Torino 21 ó

február 4.:
Juventus - Napoli