Vágólapra másolva!
A múlt hét pénteken lemondott Ramón Calderón klubelnök helyére pályázó Florentino Perez ismét ígérgetéssel próbál választást nyerni: ezúttal Kaká, Cesc Fabregas és az Arsenal-edző Arsene Wenger megszerzését garantálja a szurkolóknak.

Perez az első számú várományosa a megüresedett elnöki széknek, amelyről Ramon Calderon múlt héten pénteken állt fel, főképp azért, mert a Marca című spanyol sportnapilap állítása és bizonyítékai szerint csalt a december eleji közgyűlésen, melyen tíz olyan személy is szavazott a végül elfogadott pénzügyi-gazdasági beszámolókra, akinek erre nem volt jogosultsága.

"Florentinónak az a terve, hogy Wenger lesz a vezetőedző és az általános igazgató is nyártól" - nyilatkozta az angol The Mirrornak egy Perezhez közel álló személy.

Az elnökjelölt azt ígéri, az Arsenaltól nem csak Wengert, de a londoni Ágyúsok spanyol csillagát, Cesc Fabregast is megszerezni, csakúgy, mint a brazil Kakát, akit a minap világ jelenleg talán leggazdagabb klubja, a Manchester City is megkörnyékezett, de nem tudott elcsábítani Milánóból.

A márciusban 62 éves Perez 2000 és 2006 között már volt a Real első embere, s először úgy nyerte meg a választást, hogy a Barcelonában szereplő Figót ígérte a szurkolóknak, és a szavát akkor be is tartotta. Később minden évben egy-egy világsztárt - általában aranylabdást - vitt Madridba, ekkor kapta a "galaktikusok" becenevet a gárda.

Úgy tűnik, most is ezzel a taktikával akar diadalmaskodni: "Kakával, Fabregasszal, valamint Wenger edzővel visszajuttatná oda a Realt, ahol a neve alapján lennie kellene" - árulta el Perez terveit az informátor.

Érdekesség, hogy Perezt korábban már kétszer is visszautasította Wenger, ám most azzal szeretné megnyerni magának az elnökjelölt a kiváló francia szakembert, hogy az edzői poszton kívül általános igazgatóvá is őt tenné, és sokkal szélesebb hatásköre lenne, mint egy trénernek. Ennek egyedül Predrag Mijatovic sportigazgató nem örülne, hiszen ezzel vélhetően az ő madridi karriere is véget érne, minthogy Wenger venné át a szerepét.

Madridban nagy divat nagy neveket bedobni a választások előtt, Calderon például szintén Kakát és Fabregast ígérte kinevezését megelőzően, ám együket sem sikerült megkaparintania, igaz, végül nem emiatt kellett távoznia.