Vágólapra másolva!
Szexuális erőszak vádjával őrizetbe vették, majd kihallgatását követően óvadék ellenében szabadlábra helyezték Robinhót, a Manchester City brazil sztárlabdarúgóját, akivel szemben tart a rendőrségi vizsgálat.

Az angol élvonalban szereplő együttes sokszoros válogatott csatára tagadja a neki tulajdonított tettet, amelyet az AP szerdai jelentése szerint egy észak-angliai éjszakai bárban követett el.

"Megerősíthetjük, hogy Robinho a rendőrségen volt, és ellene erőszakoskodás ügyében bűnügyi vizsgálat folyik" - közölte a rendőrség, megerősítve a keddi, átmeneti őrizetbe vétel hírét. Chris Nathaniel szóvivő hozzátette: a játékos "bőszen tagadja, hogy bármilyen rossz cselekedetet követett volna el, és együttműködik a rendőrséggel".

A 25 éves labdarúgó - aki Manchesterhez közel lakik feleségével és egyéves fiukkal - állítólag egy 18 éves lánnyal erőszakoskodott még január 14-én, Leedsben. Napokkal az eset után Robinho engedély nélkül elhagyta csapata tenerifei edzőtáborát, és Spanyolországból Brazíliába repült "fontos családi okból".

A futballista vasárnap tért vissza Manchesterbe, ahol - a vezetőedző Mark Hughes közlése szerint - pénzbüntetés vár rá az önkényes eltávozásért.