Vágólapra másolva!
Zsinórban a hetedik mérkőzését is megnyerte a Real Madrid a spanyol bajnokságban, a második helyen álló címvédő ezúttal a Racing Santandert győzte le hazai pályán. A harmadik Sevilla kikapott a vendég Real Betistől, az andalúzok a 69. perctől emberhátrányban voltak.  

Nehezen lendült játékba a Real Madrid, a játékrész első felében nem jelentett veszélyt a Racing kapujára, később pedig Robben tizenhét méteres lövése, Higuaín emelése, és Van der Vaart közeli pörgetése sem tudott kifogni Tonón.

A találkozó egyetlen gólja nem sokkal a fordulás után született, Higuaín lépett ki Raúl lefejelt labdájával, elfektette Césart, majd jobbról a hosszú sarokba belsőzött.

http://www.youtube.com/v/Z-MnntnPt-I&hl=en&fs=1


A vezetés megszerzése utáni percekben többször is növelhette volna előnyét a Real, Tono kapus azonban tartotta a lelket a vendégekben, akiknek később volt is alkalmuk az egyenlítésre: a 74. percben Pereira már átjutott a labdával Casillason, Pepe és Cannavaro az utolsó pillantban együttes erővel mentette meg a góltól a Madridot.

Hasonlóan nagy helyzetet hagyott ki a hajrában Zigic, aki hat méterről fejelt a keresztléc fölé. A Real végül 1-0-ra megnyerte a meccset, és immár hét forduló óta hibátlan a spanyol bajnokságban.

Primera División, 22. forduló:
Real Madrid - Racing Santander 1-0 (0-0)
gól:
Higuaín (49.)

Sevilla - Real Betis 1-2 (0-0)
gól: Kanoute (90.), illetve S. Garcia (71.), Oliveira (84.)
kiállítva: Duscher (69., Sevilla)