Vágólapra másolva!
A skóciai Sun napilap értesülése szerint a Hearts magyar edzőjét, László Csabát egy török és egy görög élklub is szeretné megszerezni. A 44 éves szakvezető ugyan még dühös a vezetőkre, amiért egy adminisztrációs baki miatt nem sikerült leigazolni Pavol Farkast, a távozás gondolata nem foglalkoztatja.

A meg nem nevezett görög és török csapatok vezetői a megfelelő alkalmat várják, hogy elcsábíthassák Skóciából László Csabát, a szókimondó tréner ugyanis nemrég elégedetlenségének adott hangot, mivel edinburghi klubja az átigazolási időszak lejártakor 40 perccel lekésett arról, hogy szerződtesse a szlovák Artmedia korábbi játékosát, az immáron Romániában futballozó Pavol Farkast.

László Csaba a Heartsnál lévő hierarchiát okolta azért, hogy nem sikerült leigazolni a középső védőt, miközben a csapat az egyik legnagyobb értékét, Christophe Berrát 2,3 millió fontért eladta - az angol másodosztályban listavezető - Wolverhamptonnak.

László szavai még február 6-án járták be a skót sajtót, állítólagos kérői viszont csak most kerültek képbe. A Farkas-ügyet a sportigazgató Anatoly Korobochka kezelte, mint később kiderült, sikertelenül: "Rendkívül csalódott vagyok. Az volt a tervem, hogy idehozzam Pavolt, aki egy kiváló játékos nemzetközi, BL- és UEFA-kupa-tapasztalatokkal. Ha egy olyan középső védőt elveszítesz, mint Christophe, akkor egy minőségi játékossal pótolnod kell. Először még azt a hírt kaptam, hogy megszereztük, majd az átigazolási időszak másnapján már azzal vártak, hogy probléma volt a regisztrációja körül, és 40 perccel lekéstünk róla" - mondta felháborodottan László Csaba.

"Hogy mi történt? Kérdezzék a sportigazgatót és a többieket, akik a meghiúsult üzlettel foglalkoztak. Alkalmazott vagyok, így el kell fogadnom a történteket, nem mehetünk vissza az időben, muszáj várnunk nyárig, mert olyan futballistáról van szó, akit nem találsz minden nap. Remélem, májusban segít a klub, és megerősíthetem a keretet" - idézte Lászlót a Daily Record.

Pavol Farkasról mindeközben már úgy ír a Wikipédia, mint a romániai FC Vaslui játékosa, a SkySports.com viszont úgy tudja, hogy nyáron mégis a Heartsban folytathatja a válogatott hátvéd. "A mi részünkről már eldöntött tény volt, hogy Pavol hagyjuk elmenni" - idézte az angol weboldal az Artmedia szerződésekkel foglalkozó igazgatóját, Bruno Simunicot. "Talán valamilyen félreértés volt, de Pavol számára még mindig adott a lehetőség, hogy Skóciában futballozzon nyártól - nem állunk az útjába."

László Csaba az ügyről elmondta még: "Nem frusztrálhatom magam ezzel, mert akkor nem tudok a dolgomra koncentrálni. Beszéltem Romanov úrral (a Hearts litván tulajdonosa - a szerk.), és ő is jól tudja, hogy mire van szüksége a csapatnak. Mindenkinek megvan a felelőssége, az enyém ennek a kútba esett átigazolásnak az ügyében ezzel véget ért."

Forrás: MTI

Az esetleges klubváltásáról szerdán egy skóciai sajtótájékoztatón így nyilatkozott: "Hároméves szerződés köt jelenlegi csapatomhoz, s most is áll az, amit korábban mondtam: nagyon jól érzem magam Nagy-Britanniában, de főleg a Hearts élén. Ha nyolcadikok lennénk, és nem figyelték volna nagycsapatok Berrát, akkor feltehetnék az emberek a kérdést: ki a csuda ez az edző? Ha valaki el akar vinni, először keresse meg a klubvezetőket és a tulajdonost. Én most csakis az Aberdeen elleni meccsünkre koncentrálok, és az a tervem, hogy sokáig itt maradok. Meg egyébként is, a jó állások már elkeltek, hiszen a Chelsea Hiddinket szerződtette" - vette végül viccesre a figurát a 44 éves tréner.

Az egykori Fradi-mester nagy népszerűségnek örvend a Hearts drukkerei körében, mivel együttese legyőzte a Rangerst, idegenben ikszelt a Celtickel, és zsinórban három derbin veretlenül végzett a városi rivális Hiberniannel. A magyar szakember nevéhez kötik Berrán kívül Andy Driver, valamint Lee Wallace felfedezését és csapatba építését.

A Hearts - amelynek Balogh János személyében magyar kapusa is van - jelenleg negyedik a skót Premier League-ben, de csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul le a dobogóról a Dundee United mögött.