Vágólapra másolva!

Ismeretlen kolumbiai csapatból is van út a világválogatottba

A hétközi barátságos válogatott mérkőzések (illetve néhány vb-selejtező) után a hét végén bajnoki találkozókkal folytatódott a szezon, míg Angliában kupafordulót rendeztek. Érdekes módon a nemzeti csapatban jó teljesítményt nyújtók közül csak kevesen tudtak kimagaslót produkálni klubjukban, így inkább a hét végi teljesítmény számított álomcsapatunk összeállításakor, amelybe ezúttal a Libertadores-kupából is be lehetett kerülni.

Kapus:
Frank Rost (német, Hamburger SV): A hamburgi együttes hozta a kötelező győzelmet a hét végén, hazai pályán 2-0-ra verte az Arminia Bielefeldet. Ehhez azonban az is kellett, hogy a csapat kapusa, Rost a második félidő közepén 1-0-s vezetésnél kivédje a vendégek lengyel csatárának, Arthur Wichniareknek a tizenegyesét.

Hátvédek:
Glen Johnson (angol, Portsmouth): Az angol válogatott a hét közben ugyan 2-0-s vereséget szenvedett a spanyoloktól, de Johnson a jobbak közé tartozott a csapatban. A hét végén aztán a Manchester City elleni bajnokin bizonyította, hogy posztján nem nagyon akad jobb nála Angliában: ő szerezte a Pompey első találatát egy remek szólót követően.

Bostjan Cesar (szlovén, Grenoble Foot): A francia bajnokság újonca az előző négy bajnoki mérkőzésén még csak gólt sem szerzett, így a csapat nem sok jóra számíthatott a Girondins Bordeaux otthonában. A grenoble-iaknak mégis sikerült pontot szerezniük, köszönhetően elsősorban Cesarnak, aki nem csak a védekezésben jeleskedett, hanem gólt is szerzett - teljesítményét a L'Équipe nyolcas osztályzattal jutalmazta.

Brede Hangeland (norvég, Fulham): A hétközi válogatott mérkőzések egyik legnagyobb meglepetése a norvégok győzelme volt Németország ellen, és a találkozó legjobbjának a vendégek középhátvédjét, Hangelandot tartotta a Kicker nevű szaklap. A védő a hét végi, Swansea City elleni FA-kupa-mérkőzésen is hozta a tőle megszokott, magas színvonalú játékot.

Marcelo (brazil, Real Madrid): Furcsa helyzetben van a Real Madrid játékosa, hiszen hazája válogatottjában alapembernek számít posztján, és az olaszok ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen is remekül futballozott a védelem bal oldalán. A Realban azonban rendre csak kispados, és a hét végén sem balhátvédként, hanem balszélsőként játszott - mégpedig kiválóan, gólt szerezve.

Forrás: AFP

Marcelo jó hetet zárt: két győztes meccs mellett még a gólszerzésre is futotta az erejéből

Középpályások:
Cristiano Doni (olasz, Atalanta): A bergamói csapat hazai pályán már több sztárklubot megtréfált ebben a szezonban, a hét végén az AS Roma volt az áldozata. Az Atalanta 3-0-ra verte a fővárosi együttest, és a főszerepet Doni játszotta, aki a teljes középpályát beszáguldozta - és nem mellékesen két gólt is szerzett.

Michael Bradley (amerikai, Borussia Mönchengladbach): Az Egyesült Államok válogatottja igazi rangadót vívott a CONCACAF-zóna vb-selejtezői során, és hazai pályán le is győzte fő riválisát, Mexikót. Az alapvetően védekező középpályás Bradley nem csak megszokott feladatát látta el, hanem a csapat mindkét gólját ő szerezte - sőt, a hét végén a klubjában is betalált.

Forrás: AFP

Bradley ellen a mexikóiak fekete mágiája sem használt

Jérémy Clément (francia, Paris-SG): A párizsi csapat lassan, de biztosan egyre feljebb verekszi magát a bajnoki tabellán, és a hét végi, AS Saint-Etienne elleni győzelemnek köszönhetően immár a második helyen áll az Olympique Lyon mögött. Ezúttal nem a csatárok vitték a prímet a csapatban, a második gólt például a középpályás Clément szerezte, aki a francia szaksajtótól nyolcas osztályzatot kapott.

Anthony Tapia (kolumbiai, Boyacá Chicó): A múlt héten a Libertadores-kupa csoportküzdelmei is megkezdődtek, és a legnagyobb arányú győzelmet a kolumbiai Boyacá Chicó érte el, amely idegenben verte 3-0-ra a bolíviai Aurorát. A diadalból a csapat bal oldali középpályása, Tapia két találattal vette ki a részét, és mindkettő rendkívül látványos volt: előbb szabadrúgásból, majd egy 25 méteres bombából volt eredményes.

Csatárok:
Andrej Voronyin (ukrán, Hertha BSC): Kevesen gondolták volna, hogy 20 forduló után a Bundesligában a Hertha BSC áll majd az élen, de a berliniek a Bayern München hazai legyőzésével az első helyre ugrottak a német bajnokságban. A találkozó hőse a Liverpooltól kölcsönkapott Voronyin volt, hiszen ő szerezte a fővárosi együttes mindkét találatát.

Forrás: AFP

Voronyin az élre lőtte a Herthát

Nicolas Anelka (francia, Chelsea): A londoniak kispadján a hét végi, Watford elleni FA-kupa-mérkőzésen még nem az új szakvezető, Guus Hiddink ült, ő csak a lelátóról nézte, amint az együttes negyedórával a lefújás előtt vesztésre áll. Ekkor azonban Anelka megrázta magát, és rövid idő alatt mesterhármast vágott, továbbjuttatva csapatát a legjobb nyolc közé.

www.infosport-focivilag.hu