Vágólapra másolva!
Juande Ramos irányításával a Real Madrid óriási menetelésbe kezdett a spanyol bajnokságban, a királyi gárda a legutóbbi tíz bajnokiját egyaránt megnyerte - és ezen a tíz találkozón mindössze két gólt kapott.

Ebben persze nagy szerepe van a csapat védelmének, amelynek tagjai azzal a tudattal léphetnek pályára, hogy amennyiben hibáznak, akkor a világ egyik legjobb kapusa áll mögöttük.

Iker Casillas természetesen kiszoríthatatlan a kezdő tizenegyből, ugyanakkor a Realnál a kispadon is egy kiváló hálóőr vár bevetésre: a lengyel Jerzy Dudek, akinek azonban a nyáron lejár a szerződése, és aligha marad a Santiago Bernabéu-stadionban.

A királyi gárda vezetősége éppen ezért szeretne a következő szezonra egy hasonlóan jó képességű portást szerződtetni, aki hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy csak második számú kapus lehet. A hírek szerint a madridiak kiszemeltje a Paris Saint-Germain játékosa, Mickael Landreau, aki 11-szeres francia válogatott, és már évek óta magas színvonalon teljesít a Ligue 1-ben.

A 29 esztendős kapus szerződése 2010-ig érvényes a párizsiaknál, ugyanakkor az abban szereplő kivásárlási záradék mindössze kétmillió eurós vételárat rögzít.

A kérdés már csak az, hogy Landreau, aki 1996-os élvonalbeli bemutatkozása óta alig hagyott ki mérkőzést (az elmúlt két és fél szezonban pedig mindig ő állt a párizsiak kapujában), és közel 450 bajnokin védett a Ligue 1-ben, hogyan viselné a kispadozást. Persze Dudeket is sikerült meggyőzni egy tekintélyes fizetési ajánlattal...

A VfL Bochum középpályása, Christoph Dabrowski 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Reggina csatárát, Bernardo Corradit az Atalanta szeretné megszerezni.

A Valencia kiszemeltje a Galatasaray középpályása, Mehmet Topal. A Juventust a Chelsea portugál középpályásával, Decóval hozták kapcsolatba.

A Sevilla középhátvédje, David Prieto 2012-ig meghosszabbította kontraktusát. A Sampdoria középpályását, Angelo Palombót az Internazionale és a Fiorentina is vinné. A Deportivo mexikói csatára, Omar Bravo kölcsönbe hazatért az UNL-hez.

www.infosport-focivilag.hu