Vágólapra másolva!
Giuseppe Mascara félpályáról olyan nagy gólt lőtt a Palermo-Catania bajnokin, hogy az nemcsak a hét, hanem a szezon legjobb gólja címre is jó eséllyel pályázna, ám lehet, van olyan olvasónk, akinek nem tetszett az égből pottyant gól, ezért kerestünk kilenc további remek találatot a múlt hétről. Bekerült a top10-be Dárdai Pál szemfüles gólja is, amellyel megpróbálja a lehetetlent - megnyerni a gólszépségversenyt Juninho, Henry, Forlán és a többi sztárfutballista előtt.

Az FC Barcelonát néhány hete még a világ legjobb formában lévő klubcsapatának tartották, három rosszabb meccs után mára viszont a spanyol bajnokságban is csak négy pont az előnye a Real Madriddal szemben.

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő sem úgy kezdődött a katalánok számára, ahogyan szerették volna, Juninho Pernambucano ugyanis már a hetedik percben vezetéshez juttatta a Lyont Franciaországban, méghozzá egy varázslatos góllal. Mindenki arra számított, hogy a bal szélről beadásra készül a brazil szabadrúgásspecialista, ám ő megcélozta a hosszút, és oda is tekerte a labdát - az ügyetlenkedő Valdés kapus legnagyobb bánatára. A katalánok végül egyenlítettek, így a Nou Campban jó esélyük lesz a nyolc közé jutás kivívására.

199001outform.html400350


Nagy volt a vendég olaszok öröme Amszterdamban, amikor Alberto Gilardino jobb combbal átvette Adrian Mutu szép passzát, és 10 méterről, kapásból a léc alá vágta a labdát - az 1-0-s Fiorentina-siker ugyanis továbbjutást ért volna a lila mezesek számára. Ám a 88. percben jött Leonardo, s így végül az Ajax-tábor őrjönghetett a lefújáskor, hiszen a csapat bejutott az UEFA-kupa nyolcaddöntőjébe.

199002outform.html400350


A Milannak még nagyobb esélye volt a továbbjutásra az UEFA-kupában, de ugyanúgy elbukott, mint a honfitárs gárda. Pedig a 33. percben Alexandre Pato brazil tánclépéses cselek után pazar gólt lőtt 18 méterről, s ekkor már 2-0-ra vezettek a milánóiak. A második félidőben azonban fordult a kocka, Claudio Pizzaro kért tíz percet, és a 68. és a 78. percben szerzett góljaival továbblőtte a Werder Brement.

199003outform.html400350


A Celticnek Skóciában ugyanannyi pontja van, mint a Rangersnek, ám sokkal rosszabb a gólkülönbsége: ezen próbáltak javítani a zöld-fehérek a St. Mirren elleni bajnokin, amelyet 7-0-ra nyertek meg. A hazaiak hőse a triplázó Nakamura Szunszuke volt, aki a meccs után nagy köszönetet mondhatott a többször lepkéző vendégkapusnak. A legszebb gólja a harmadik volt, amikor is a 16-os jobb sarkáról, ballal, szabadrúgásból vette be a St. Mirren-kaput (1:51-nél tekinthető meg).

199004outform.html400350


Dárdai Pál
bebizonyította, hogy nem csak nagy vihart kavaró nyilatkozatokkal, de jó játékkal is fel tudja hívni magára a figyelmet. A Mönchengladbach ellen kiválóan ugrott ki a vendégvédők között, majd becsúszva lőtte meg a labdát, amely tökéletesen csavarodott be a bal alsóba. A Hertha 2-1-re nyerte meg a berlini találkozót, és - mivel vasárnap botlott a Hamburg - pontelőnnyel vezeti a Bundesligát.

199005outform.html400350


Az UEFA-kupából kiesett olasz csapatok összecsapásából a Sampdoria jött ki jobban, elrontva ezzel a Milan teljes futballhetét. A kékmezesek második gólját Giampaolo Pazzini szerezte, aki egy remekbe szabott csellel játszotta tisztára magát az ötös bal oldalán, majd miután a balról áttette a labdát a jobbjára, szépen tekert a hálóba. Pato ugyan még villant a hajrában, de góljával már csak kozmetikázni tudott az eredményen.

199006outform.html400350


A Reggina-Fiorentina mérkőzésen két percbe sűrűsödtek az események, Alessio Sestu egy 16 méterről kifliszerűen lefelé csapódó bombával juttatta vezetéshez a vendéglátókat a 21. percben, a violák pedig két percre rá egyenlítettek.

199007outform.html400350


Az angolul beszélő riporter azt mondja, életében nem látott még olyan fantasztikus gólt, mint amilyet Giuseppe Mascara szerzett a 0-4-re végződött Palermo-Catania olasz bajnokin. Az olasz csatár a kezdőkörből fellőtte az égbe a labdát, amely igen hosszú utat tette meg a levegőben, de a legjobb helyen landolt - a hazai csapat hálójában (az emelés a legjobban 00:31-nél látható a videón).

199008outform.html400350


Gólszépségversenyünket a Barcával kezdtük, és vele is fejezzük be: Pep Guardiola együttese Madridban gólgazdag meccset vívott az Atléticóval, s vezetett 2-0-ra, majd 3-2-re is, végül a fővárosiak nyertek, akik diadalukkal nagy szívességet tettek a "falubeli" Real Madridnak. A gólgyártást Thierry Henry kezdte meg - a francia csatár a 19. percben megmutatta, attól még, hogy 18 méterre van a kaputól, nem muszáj bombázni, egy okos csavarással is megoldható a labda gólvonal mögé juttatása.

199009outform.html400350


Diego Forlán
0-2-es vendégvezetésnél szerezte az első Atlético-gólt, s Henryval szemben az uruguayi támadó minden erejét beleadta 22 méteres lövésébe, ballal vette be a kapu bal oldalát.

199010outform.html400350


Az elmúlt héten nagy fölénnyel Hercegfalvi Zoltán nyerte gólszépségversenyünket.