Vágólapra másolva!
Múlt héten a magyar légiósok szebbnél szebb gólokat szereztek Európa-szerte: Szalai Ádám a spanyol harmadosztályú Real Madrid Castilla mezében duplázott, Stieber Zoltán Koblenz-játékosként villant a Bundesliga 2-ben, míg Priskin Tamás az angol Championshipben szereplő Watfordban szerzett győztes gólt. A magyar trió tagjai várhatóan nagy harcban lesznek egymással a hét legszebb gólja cím megszerzéséért, ám két brazil játékos könnyen lepipálhatja Priskinéket. A Heerenveen dél-amerikai futballistája, Paulo Henrique és az Arsenal-támadó Eduardo da Silva egyaránt emlékezetes kapásgólt szerzett, de előfordulhat, hogy a top 10 mezőnyének a másik öt tagja közül valaki más varázsolja el szavazásra készülődő olvasóinkat.

A 3-1-re végződött Heerenveen-NEC Nijmegen szerdai holland kupamérkőzésen a hazaiak 20 éves brazil támadója, Paulo Henrique 0-1-nél ritkán látható góllal egyenlített: a labdát a levegőben kapta, háttal a kapunak mellel levette, átemelte saját maga felett, majd kapásból a kapuba vágta.

199301outform.html400350


A Mallorca-Barcelona spanyol Király-kupa-negyeddöntős visszavágón a hazaiak játékosa, Gonzalo Castro egy legurított labdát ballal lőtt nagy erővel a léc alá - sovány vigasz a gól, a továbbjutást ugyanis a katalánok vívták ki.

199302outform.html400350


Angliában a Coventry-Chelsea (0-2) FA-kupa-találkozón - még 0-0-s állásnál - egy hosszú Chelsea-indítás után a hazaiak védője nagyot hibázott fejesével, s bár társa még megmenthette volna a labdát, Didier Drogba azonban testtel kiszorította a Coventry-játékost, megindult a kapu felé, majd előbb jobbal elvitte a labdát a kifutó kapus mellett, aztán éles szögből, ballal a kapuba emelt. Az erőszakosság diadala volt az elefántcsontparti támadó remek gólja, a Chelsea sikerével bejutott a négy közé.

199303outform.html400350


Az Arsenal még csak a negyeddöntőért focizott az FA-kupában, és 3-0-s győzelemmel, gond nélkül átlépett a másodosztályú Burnleyn. A második londoni gólt a horvát válogatott, ám brazil Eduardo da Silva szerezte: egy beívelést ballal, kapásból, fordulásból vágott be a kapuba.

199304outform.html400350


A Premier League szombati Sunderland-Tottenham mérkőzésén Fülöp Márton új csapata kapuját védte a régi ellenében. A Fekete Macskák egészen a 89. percig vezettek, amikor a liverpooli röpkirándulásról télen hazatért Spurs-csatár Robbie Keane villant, miután egy jobbról érkező beadást kapásból, laposan a bal alsóba küldött - a meccs vége így 1-1 lett.

199305outform.html400350


A Bayern München ezúttal a szebbik arcát mutatta a hétvégén: 5-1-re kiütötte a Hannovert, és ezzel már második a táblázaton. A legszebb hazai gól Hamit Altintop nevéhez fűződik: a török középpályás egy lövőcsellel elküldte védőjét, majd ballal higgadtan gurított a hálóba, megszerezvén a bajorok harmadik találatát (a videón 2:29-től látható) .

199306outform.html400350


Az Inter Genoa elleni idegenbeli Serie A-bajnokiján a svéd csatár, Zlatan Ibrahimovic juttatta vezetéshez a hazaiakat: egy előrevágott labdát fejjel tolt meg, majd jól tudta, mikor kell hetykén átpöccinteni a labdát a kifutó kapus felett. A vége 2-0 lett, nyert a címvédő-listavezető.

199307outform.html400350


Szépen termelték a gólokat a múlt héten a magyar légiósok, Szalai Ádám például - csereként - rögtön két gólt lőtt a Real Madrid Castillában, így megnyerte csapatának a Fuerteventura elleni spanyol harmadosztályú bajnokit. Az első gólja sem volt csúnya, de a második előtti helyzetbe kerülése, majd ballal elvállalt pimasz, lapos lövése talán még több dicséretet érdemel (00:52-nél látható a második gólja). A kártyázós gólörömet is érdemes megnézni, mi még nem láttunk ilyet!

199308outform.html400350


Mostanság nincsen Watford-meccs Priskin Tamás-gól nélkül, ráadásul a válogatott csatár általában nemcsak eredményesen, de szépen is fejezi be akcióit az angol másodosztályban. Legutóbb Charltonban, 2-2-es állásnál emelte át a labdát a hazai kapuson, s gólja bizony győzelmet ért a vendégek számára.

199309outform.html400350


A 20 éves Stieber Zoltán a Bundesliga B-ben szereplő Koblenz kedvéért elhagyta az Aston Villát (ahol jobbára a tartalékcsapatban szerepelt), s úgy tűnik, fekszik neki a német másodosztály. Az Osnabrück elleni mérkőzésen - melyet 3-0-ra megnyert a Koblenz - ő kezdte a gólgyártást: a jobbszélről érkező nagy beadást a 16-oson belül ballal levette, majd ugyanezzel a lábával azonnal a bal alsóba lőtt.

199310outform.html400350


Az elmúlt heti gólszépségversenyünket Dárdai Pál nyerte meg az alábbi góllal!