Vágólapra másolva!
A legismertebb futballisták manapság kifejezetten sztárnak számítanak, annak minden előnyével és hátrányával: a bulvárlapokban immár a játékosok magánélete is rendszeres témának számít. Ez ihlette sorozatunkat is, amelyben a legnagyobb európai futballklubokat látogatjuk meg egy-egy elképzelt partin, hogy bemutathassuk, mit lehet tudni a játékosok magánéletéről.

Aligha kétséges, hogy a legtöbb okuk a bulizásra ebben a szezonban eddig az FC Barcelona játékosainak volt, hiszen a katalán klub magabiztosan vezeti hazája bajnokságát, a spanyol kupában bejutott a döntőbe, és a Bajnokok Ligájában is ott van a legjobb nyolc között.

A remek szereplés egyik fontos összetevője azonban éppen az, hogy a nyáron kinevezett szakvezető, Josep Guardiola a korábbinál sokkal nagyobb fegyelmet tart, ami a pályán kívüli történésekre is vonatkozik - a futballisták ennek köszönhetően szinte csak a játékra koncentrálnak, és ez meg is látszik a teljesítményükön.

Persze a fiatal mester is enged néha egy kis lazítást, és mivel április elején a keret három tagjának is születésnapja van, így aztán egy szolidabb partit azért rendezhettek a Camp Nouban, ahová a családtagok is elkísérhették a focistákat. Más kérdés, hogy a Barcánál nagyon figyelnek arra, hogy a játékosok magánéletéről a lehető legkevesebb információ derüljön ki...

A születésnaposok közül az uruguayi középhátvéd, Martín Cáceres a legifjabb, ő április 7-én tölti be a 22. életévét, ám a bekk fiatal kora ellenére is családos ember: feleségével és kislányával él Barcelonában, akik a bulira is benéztek - de Cáceresék gyorsan hazamentek.

Az április 12-én már 35 éves Sylvinho, illetve a 31. születésnapját egy nappal később ünneplő Carles Puyol viszont még ide sem hívta meg partnerét, hiszen egyikük sem szereti, ha bármilyen részlet kiderül a magánéletükről - Puyolról például csak annyit tudni, hogy régóta együtt él egy Agnes nevű hölggyel.

Persze érthető, hogy a Barca focistái vigyáznak a privát szférájukra, hiszen előttük lebeghet Thierry Henry példája. A francia csatár az Arsenalnál töltött évek alatt egy reklámfilm forgatásán ismerkedett meg korábbi feleségével, Claire Merryvel, akit 2003 júniusában vett el, és két évvel később született meg a kislányuk, Téa.

A bulvárlapok gyakran írtak a házaspárról, így aztán az is címlapsztori volt, amikor kiderült: a család nem követi Henryt Barcelonába, sőt, a válóperük szinte minden részlete szerepelt az újságokban, egészen odáig, hogy a focista állítólag tízmillió fontot fizetett az exnejének. Arról nem is beszélve, hogy rendszeresen felmerülnek a pletykák Henry Angliába igazolásáról, mondván, a csatár közelebb akar kerülni a kislányához, aki Londonban él.

Persze azért nem mindegyik Barca-sztár zárkózik el teljesen a nyilvánosságtól. A francia balhátvéd, Eric Abidal felesége, Hayet például gyakran látható ott a lelátón két gyermekükkel, Mélianával és Canéliával. Az algériai származású hölgy még tinédzserként ismerkedett meg férjével, és mindketten a muszlim vallás követői.

Forrás: AFP

Eric Abidal felesége

Még népesebb családdal rendelkezik Samuel Eto'o, akinek három gyermeke is van (Etienne, Maelle és Siena), akik azonban nem Barcelonában élnek, hanem Párizsban az édesanyjukkal, Georgette-tel. A kameruni csatár egyébként az esküvőjét is a francia fővárosban tartotta 2007 nyarán, természetesen szűk baráti körben.

Eidur Gudjohnsen családja viszont Barcelonában él, már csak azért is, mert az izlandi játékos legidősebb fia, Sveinn Aron maga is focizik a katalán egyesület korosztályos csapatában. Gudjohnsen neje, Raghnildur egyébként nemrég adott életet a pár harmadik gyermekének.

Forrás: AFP

A legifjabb Eto'o mozdulata már most az apjáét idézi

A sztárvilág azért az FC Barcelonát sem kerülte el teljesen. A csapat fehérorosz középpályásának, Alekszandr Hlebnek a felesége, Anasztaszia Koszenkova például hazájában számít sztárnak: a hölgy egy ideig a Topless nevű, három lányból álló popegyüttesben énekelt, és bár zenei karrierje nem tartott túl sokáig, Fehéroroszországban gyakori szereplője a bulvárlapoknak.

A keret fiatalabb tagjai közül a válogatottban a törökök ellen gólt szerzett középhátvéd, Gerard Piqué csatlakozott a manapság a focisták körében elterjedt trendhez, így neki is szépségkirálynő a párja. A védő korábban a Manchester Unitedben légióskodott, és alighanem akkor ismerkedett össze barátnőjével, Lisa Lazarusszal, akit 2008-ban az Egyesült Királyság szépségkirálynőjének választottak meg. Az indiai származású hölgy 2008-ban Nagy-Britanniát képviselte a Miss Universe választáson, és a színészettel is próbálkozott.

Gerard Piqué kedvese, Lisa Lazarus


A Barca legnagyobb sztárjának számító Lionel Messit a bulvárlapok korábban egy argentin modellel, Luciana Salazarral boronálták össze (akit gyakran csak az argentin Pamela Andersonként emlegetnek). A hölgy a 2006-os világbajnokság idején a válogatott "háziasszonya" volt, de románcuk állítólag 2008 nyarán történt - ha egyáltalán volt ilyen.

Leo Messi és barátnője, Antonella


A csatárt korábban a pletykák szerint egy másik argentin modellhez, a korban hozzá illő Macarena Lemoshoz is gyengéd szálak fűzték, jelenleg azonban a focista februárban rövidre zárta a pletykalapok találgatásait, amikor maga árulta el: barátnőjét Antonellának hívják, Argentínában él, és egyáltalán nem ismert személy. Legalábbis eddig...

www.global-soccer.eu