Vágólapra másolva!
A Real Madrid jövőjével kapcsolatos találgatásokat alapvetően meghatározza az a tény, hogy a klubnál a szezon végén elnökválasztást tartanak - és az új vezető személye döntő lesz a szakmai stáb, illetve a játékoskeret kialakításakor. Az utóbbi hetekben szinte csak az egyik elnökjelölt, Florentino Pérez terveiről lehetett hallani, ami nem meglepő, hiszen őt tartják az esélyesebbnek.

A posztot már korábban is betöltött sportvezető állítólag az AC Milan klasszisát, Kakát szeretné Madridba csábítani, de a pletykák szerint felmerült Steven Gerrard leigazolásának lehetősége is. Azonban nem Pérez az egyetlen kandidáló a Real Madrid elnöki posztjára, és a minap egy másik jelölt, Eduardo García is kiteregette kártyáit.

A spanyol sportnapilapnak, az AS-nek adott nyilatkozatában García annyit árult el, hogy már három futballistával is megegyezett, és megválasztása esetén azonnal bejelenti szerződtetésüket.

A három labdarúgó kilétét ugyan nem fedte fel, de annyit elmondott, hogy egyikük Angliában futballozik, és még versenyben van a Bajnokok Ligájában - ami alapján a legtöbben a Chelsea elefántcsontparti futballistájára, Didier Drogbára tippelnek.

A támadó a szezon első felében kevesebb lehetőséget kapott a londoniaknál, ám amióta Guus Hiddink az edző, azóta rendszeresen ott van a csapatban, és eredményesen is játszik - de a holland szakember a nyáron feláll a londoniak kispadjáról, és ez megkönnyítheti Drogba eladását.

Az AS egyébként a másik két kiszemelt személyét is megtippelte: az újság szerint egyikük az RCD Mallorca fiatal védője, Iván Marcano, a másik pedig a legutóbbi brazil bajnokság gólkirálya, a Palmeirasban futballozó Keirrison.

További átigazolási hírek:
A The Guardian értesülései szerint a Manchester United világrekordnak számító összeget, 63 millió fontot ajánlott a Bayern Münchennek Franck Ribéryért.

A Hannover védője, Frank Fahrenhorst a következő szezonban a Duisburgban folytatja pályafutását. A Hoffenheim szenegáli csatárát, Demba Bát az Arsenallal hozták kapcsolatba.

A Porto balhátvédjét, Aly Cissokhót az Atlético Madrid szemelte ki. A Bayern München belga középhátvédjét, Daniel van Buytent a Benfica szeretné megszerezni.

www.global-soccer.eu